Εγκρίθηκε το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα που προτάθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ορίζει τη διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου από 1 έως 3 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής προβλέπεται για τις 24 Νοεμβρίου, με ενδεχόμενο δεύτερο γύρο την 1η Δεκεμβρίου, εφόσον χρειαστεί για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κουμουνδούρου.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας συγκέντρωσε 112 ψήφους, ενώ η πρόταση της Θεοδώρας Τζάκρη, που αντιπροσωπεύει το «στρατόπεδο» του Κασσελάκη, συγκέντρωσε 62 ψήφους. Η πρόταση του Παύλου Πολάκη έλαβε 9 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 2 λευκά. Δεν υπερψηφίστηκε η πρόταση του Νίκου Παππά, η οποία ζητούσε το Έκτακτο Συνέδριο να έχει και καταστατικό χαρακτήρα.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η πρόταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου που αφορά την καταδίκη συμπεριφορών που δε συνάδουν με την Αριστερά και προσβάλλουν την προσωπικότητα στελεχών ή μελών του κόμματος, περιλαμβάνοντας αναφορές σε «κουκουλοφόρους», «πραξικοπηματίες» και «εκτροπές», καθώς και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης.

Η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για τη δημοσιοποίηση των Πόθεν Έσχες των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος υπερψηφίστηκε με 87 ψήφους υπέρ και 84 κατά.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!