ΛΑ.ΣΥ. ΣΑΜΗΣ: Χάνουμε τον Μύρτο, μας μένουν τα πρόστιμα

157

Οι πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις που αφορούν τους όρους λειτουργίας της παραλίας του Μύρτου, με την επιβολή υπέρογκου προστίμου 1.562.000 ευρώ από την Κτηματική Υπηρεσία εις βάρος του Δήμου Σάμης, έρχονται ως αποτέλεσμα της πολιτικής προώθησης της παραπέρα εμπορευματοποίησης περισσότερων παραλιακών εκτάσεων, σε βάρος του λαού και της προστασίας του περιβάλλοντος, σύμφωνα και με το πρόσφατο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ που αποτελεί την συνεχεία του θεσμικού πλαισίου που είχαν ψηφίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ( ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ).

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο τρόπος λειτουργίας των παραλιών υποτάσσεται πλήρως στη γραμμή της ανταποδοτικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας για την καπιταλιστική ανάπτυξη, πολιτική για την οποία έχουν βάλει « πλάτη » διαχρονικά, όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης και στον χώρο της τοπικής διοίκησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμης έχει εκφράσει διαχρονικά ην αντίθεσή της στην παραπάνω πολιτική ιδιωτικοποίησης των παραλιών, όπως και στην εμπορευματοποίησή τους.

Πραγματικά δεν αφορά το λαό το ποιος επιχειρηματίας (κράτος, δήμος ή ιδιώτης), θα του κόβει το εισιτήριο. Τον νοιάζει να έχει απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση στις παραλίες και δωρεάν χρήση όλων των λουτρικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών.

Γι’ αυτό καλούμε τον λαό της Κεφαλονιάς να πάρει ο ίδιος την υπόθεση στα χέρια του, να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση αυτής ή και άλλων παραλιών, να παλέψει για ελεύθερες παραλίες, δωρεάν πρόσβαση και δωρεάν παροχή λουτρικών υπηρεσιών.

Αιγιαλοί – παραλίες – περιοχές φυσικού κάλους – όλες οι προς «αξιοποίηση» εκτάσεις – να γίνουν λαϊκή περιουσία με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωσης Σάμης

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Ν.Αθανασάτος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!