Τηλεφωνική απάτη με θύμα 13χρονο παιδί στου Ζωγράφου

189

“Η μάνα σου σκότωσε σε τροχαίο ένα ανήλικο, για να μην πάει φυλακή βάλε σε μια τσάντα όσα χρήματα και χρυσαφικά έχετε στο σπίτι και πέταξε τα από το μπαλκόνι”. Με αυτά τα λόγια μια 67χρονη απατεώνισσα με καταγωγή από τη Βουλγαρία, προκάλεσε τρόμο σε ένα 13χρονο παιδί στου Ζωγράφου, πείθοντάς το να ενδώσει στα λεγόμενά της.

67χρονη τηλεφώνησε στο σπίτι του παιδιού το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ οι γονείς του έλειπαν. Μετά τις απειλές της, το παιδί πράγματι πέταξε από το μπαλκόνι της οικείας του, επί της οδού Γαυγαμήλων, μια τσάντα με 2.500 ευρώ και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στο σπίτι η μητέρα του παιδιού και την ενημέρωσε για το τηλεφώνημα που δέχτηκε, με την γυναίκα να ενημερώνει την αστυνομία.

Την ίδια στιγμή η 67χρονη με περίσσιο θράσος κάλεσε εκ νέου τον ανήλικο και απαίτησε να “ψάξει καλά να βρει και άλλα χρήματα διότι αυτά δεν επαρκούσαν”. Του ζήτησε μάλιστα να πάρει ταξί και να τα μεταφέρει στην συμβολή της Ψαρών και Καρόλου στην Ομόνοια και να τα αφήσει. Πράγματι ο ανήλικος μετέβη στο σημείο, υπό τη διακριτική επιτήρηση των γονιών του καθώς και από έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, φίλο της οικογένειας. Ο ανήλικος άφησε την τσάντα στο προκαθορισμένο σημείο και απομακρύνθηκε, με την 67χρονη να εμφανίζεται αμέσως μετά και να παραλαμβάνει την τσάντα.

Άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση προσέγγισαν την απατεώνισσα και της πέρασαν χειροπέδες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!