Πιερία: Δασκάλα επέστρεψε σε χωριό που δίδασκε πριν 55 χρόνια και συνάντησε ξανά τους μαθητές της

54

Στη Ρητίνη Πιερίας μία γενιά 60αρηδων έζησε ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές στον προαύλιο χώρο του πέτρινου σχολείου του χωριού.

Εκεί, συγκεντρώθηκε μία ομάδα ανθρώπων που το 1968 ήταν στην ίδια τάξη, στην πρώτη δημοτικού, με δασκάλα την κυρία Βέτα. Μετά από 55 χρόνια, μαθητές και δασκάλα συναντήθηκαν ξανά, με την κα Βέτα να φέρνει στο μυαλό της τις ημέρες εκείνες, όταν ήταν 22 ετών και είχε διοριστεί για πρώτη φορά σε σχολείο.

«Ηταν δύσκολο γιατί ήταν η πρώτη μου δουλειά και είχαμε μόλις 3 θρανία και αρκετά παιδιά. Χάρηκα πάρα πολύ που τους είδα ξανά. Μεγάλη συγκίνηση. Με ανακάλυψε ο κ. Γιώργος και τον ευχαριστώ που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία» είπε η δασκάλα, ενώ ένας εκ των μαθητών της είπε:

«Ακόμη την θεωρώ δασκάλα μου. Και μαζί με την αδελφούλα της με φιλοξενούσαν. Με κρατούσε από το χέρι για να έρθω σχολείο. Οταν μου είπε ο αδερφός μου ότι θα έρθει, συγκινήθηκα. Είναι μοναδική στιγμή».

Δεν ήταν η μόνη πάντως που κλήθηκε να επιστρέψει στο σχολείο καθώς πρόσκληση πήραν κι άλλοι δάσκαλοι που πέρασαν από το χωριό, σε μια ωραία πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!