Τον “κώδωνα του κινδύνου” κρούει η Γερμανική Ένωση Ταξιδιών (DRV) σε επιστολή της προς την υπουργό Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, και την ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μείωση των τουριστικών ροών από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, μετά την αιφνιδιαστική, όπως τη χαρακτηρίζει, ανακοίνωση νέων φόρων και τελών από την ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, την οποία έχει στην διάθεσή του το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, “…θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι Γερμανοί παραθεριστές είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι στις τιμές. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μια μετακίνηση πελατών από τη δυτική Μεσόγειο προς την ανατολική με βάση τις τιμές και δεν μπορεί να αποκλειστεί μια περαιτέρω μετατόπιση των ροών επισκεπτών. Παρακαλούμε να το λάβετε αυτό υπόψη σας”.

ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της, η DRV, η οποία εκπροσωπεί ταξιδιωτικούς πράκτορες και tour operators στη γερμανική αγορά, στην επιστολή επισημαίνει: “Εκτός από την εισφορά για τους επιβάτες κρουαζιέρας, το «Τέλος Aνθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση» πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά”.

Η Ένωση επικρίνει το γεγονός ότι οι εν λόγω επιβαρύνσεις ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, και πως η ελληνική κυβέρνηση ζητά την άμεση εφαρμογή τους, με τον πρόεδρό της, Norbert Fiebig να υπογραμμίζει πως “αυτό σημαίνει ένα τεράστιο πρόσθετο βάρος για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες στη Γερμανία, που θα πρέπει να το επωμιστούν για τις υπάρχουσες κρατήσεις”, καθώς δεν μπορούν να τις μετακυλίσουν στους πελάτες.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην επιστολή της η DRV, απευθύνει έκκληση προς την υπουργό Τουρισμού, ζητώντας να εξαιρεθούν από την αύξηση των τελών οι υπάρχουσες κρατήσεις οργανωμένων ταξιδιών.

DRV
Ο πρόεδρος της DRV, Norbert Fiebig

Επιπροσθέτως η Ένωση εκφράζει τον προβληματισμό της ότι το ελληνικό, τουριστικό προϊόν θα γίνει πολύ ακριβό για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, γεγονός που θα μπορούσε να αποτρέψει πολλούς παραθεριστές από το να κάνουν κράτηση στην Ελλάδα.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι και πάλι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Γερμανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι. Και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κατά την άποψη της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, αυτή η επιτυχία δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο.

Στην προειδοποιητική της επιστολή η Ένωση αφήνει μάλιστα συγκαλυμμένες αιχμές και υπονοούμενα για πιθανή μετακίνηση των Γερμανών ταξιδιωτών, εξέλιξη εξαιρετικά δυσμενής για την ελληνική τουριστική βιομηχανία, για την οποία η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα – “δεξαμενή” εισερχόμενου τουρισμού, με πάνω από 4 εκατ. αφίξεις ετησίως.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!