Τουρκία Αττάλεια: Παράταση της σεζόν έως 30 Νοεμβρίου

13

Το δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο της Αττάλειας, στην Τουρκία, στοχεύει να ξεπεράσει τα περσινά νούμερα σε αριθμό φιλοξενούμενων επισκεπτών, προσβλέποντας σε περισσότερους από 17 εκατομμύρια επισκέπτες στο σύνολο του 2024, με την έντονη ζήτηση να υπόσχεται ότι οι αφίξεις θα συνεχιστούν και τους επόμενους δύο μήνες και την τουριστική σεζόν να ολοκληρώνεται στο τέλος Νοεμβρίου.

Οι τουριστικές επισκέψεις αυξήθηκαν κατά 8% στο οκτάμηνο, σε σύγκριση με τους πρώτους οκτώ μήνες του 2023, καθώς η περιοχή έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής 11,7 εκατομμύρια τουρίστες.

Ο Hakan Saatçioğlu, επικεφαλής της Ένωσης Επαγγελματιών Διευθυντών Ξενοδοχείων (POYD), δήλωσε πρόσφατα στο πρακτορείο Anadolu (AA) ότι η Αττάλεια προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο και ετοιμάζεται να σημειώσει νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 17 εκατομμύρια τουρίστες μέχρι το τέλος του έτους.

“Αυτός ο μήνας πηγαίνει καλά και έχουμε λάβει μεγάλο αριθμό κρατήσεων για τους επόμενους δύο μήνες”, δήλωσε.

Στην εγχώρια αγορά, ο αριθμός των κρατήσεων είναι ήδη υψηλότερος από ό,τι πέρυσι, σημείωσε ο κ. Saatçıoğlu, καθώς οι ντόπιοι παραθεριστές επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες έγκαιρης κράτησης από ό,τι οι διεθνείς ταξιδιώτες.

“Στην εγχώρια αγορά το 15%-20% των κρατήσεων αφορούν έγκαιρες κρατήσεις, αλλά το ποσοστό αυτό εκτινάχθηκε στο 80%-90% φέτος, με περίπου το 40% των επισκεπτών του Ιουλίου και του Αυγούστου να επισκέπτονται την Αττάλεια σε μειωμένες τιμές”, πρόσθεσε.

Υψηλή ζήτηση και το Φθινόπωρο

Ωστόσο, το έντονο ενδιαφέρον από ξένους ταξιδιώτες παρέμεινε και ο γερμανικός τουριστικός κολοσσός TUI Group ανέφερε πρόσφατα ότι η Αττάλεια είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός του, ιδίως για οικογένειες.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι του κλάδου μετέφεραν τις προσδοκίες ότι περίπου 7 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες θα μπορούσαν να επισκεφθούν τον δημοφιλή προορισμό φέτος, αποτελώντας έτσι μία από τις κορυφαίες χώρες με τους περισσότερους επισκέπτες στην Αττάλεια, μαζί με τη Ρωσία.

Ο Huseyin Kara, αναπληρωτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ενός ξενοδοχείου στην Αλάνια, μια παραθαλάσσια περιοχή της Αττάλειας, τόνισε ομοίως στη συνέντευξή του στο ΑΑ τις δυνατότητες της περιοχής και τις ισχυρές αφίξεις, ιδίως από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημείωσε ότι από την αρχή της σεζόν, τα ποσοστά πληρότητας είναι σταθερά σε τουλάχιστον 95%.

Για να εξυπηρετηθούν οι συνεχιζόμενες κρατήσεις, είπε, το κλείσιμο της σεζόν παρατάθηκε κατά ένα μήνα, από τις 30 Οκτωβρίου στις 30 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!