10 κόλπα για καθαρό φούρνο χωρίς χημικά

98

Σε κανέναν δεν αρέσει ένας βρώμικος φούρνος όπως επίσης κανείς δεν έχει την όρεξη να τον καθαρίζει. Αν και η εύκολη λύση είναι να προμηθευτείτε με ένα καθαριστικό φούρνου, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη. Αυτά τα χημικά καθαριστικά έχουν πολύ υψηλό pH.

Αν και αυτό τα καθιστά αποτελεσματικά στο να διαλύουν όλα τα καμένα λίπη σε έναν φούρνο, τα κάνει επίσης καυστικά. Αυτό σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να ερεθίσουν ή ακόμα και να κάψουν το δέρμα σας. Επιπλέον, πολλοί κατασκευαστές φούρνων συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιείτε αυτά τα χημικά καθαριστικά.

Δείτε παρακάτω 10 tips που θα σας βοηθήσουν να τον καθαρίσετε αποτελεσματικά χωρίς τη χρήση βαριών χημικών.

1. Καθαρίστε τον Φούρνο σας με Ατμό Χρησιμοποιώντας Ξίδι και Νερό

Το ξύδι είναι ένα ευέλικτο προϊόν καθαρισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι. Ξεκινήστε αδειάζοντας το φούρνο από τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των σχάρων. Ρυθμίστε τον φούρνο στους 150°C και προσθέστε νερό και ξίδι σε ένα μπολ ασφαλές για φούρνο (σε αναλογία 1:1). Αφήστε την πόρτα κλειστή για 30-60 λεπτά. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί θα χαλαρώσει τους καμένους λεκέδες, κάνοντάς τους εύκολους στο σκούπισμα.

2.Αποφύγετε τη Χρήση Σκληρών Χημικών

Τα σκληρά χημικά μπορούν να καταστρέψουν την επιφάνεια του φούρνου και να αφήσουν κατάλοιπα. Επιλέξτε φυσικά καθαριστικά όπως μαγειρική σόδα, ξίδι και λεμόνι.

3. Χρησιμοποιήστε μια Μαγική Γόμα για την Πόρτα του Φούρνου

Οι μαγικές γόμες είναι εξαιρετικά εργαλεία καθαρισμού. Τρίψτε την πόρτα του φούρνου με τη γόμα για να αφαιρέσετε βρωμιά και λεκέδες. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε λίγο σαπούνι πιάτων.

4. Καθαρίστε με Λεμόνι και Νερό

Κόψτε μερικά λεμόνια και προσθέστε τα σε ένα μπολ με νερό. Βάλτε το μπολ στον ζεστό φούρνο για μία ώρα. Ο ατμός από το λεμόνι θα χαλαρώσει τη βρωμιά, κάνοντας τον καθαρισμό πιο εύκολο.

5. Φτιάξτε μια Πάστα Μαγειρικής Σόδας για τη Σκουριά

Φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε τη στις σκουριασμένες περιοχές του φούρνου. Αφήστε την πάστα να δράσει και στη συνέχεια τρίψτε με ένα υγρό πανί.

6. Χρησιμοποιήστε Μηλόξιδο και Ζάχαρη για να Διαλύσετε το Λίπος

Συνδυάστε μηλόξιδο με ζάχαρη και απλώστε το μείγμα στο ζεστό φούρνο. Αφήστε το να δράσει για μία ώρα και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι.

7. Χρησιμοποιήστε Πανί Μικροΐνες και Λάιμ

Το πανί μικροϊνών είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό της γυάλινης πόρτας του φούρνου. Χρησιμοποιήστε λάιμ για να διαλύσετε το λίπος και στη συνέχεια σκουπίστε με το πανί μικροϊνών.

8. Χρησιμοποιήστε Υπεροξείδιο του Υδρογόνου και Μαγειρική Σόδα

Φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα, υπεροξείδιο του υδρογόνου και σαπούνι πιάτων. Απλώστε τη στα λιπαρά τμήματα του φούρνου και αφήστε τη να δράσει για 12 ώρες πριν τρίψετε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι.

9. Καθαρίστε τις Σχάρες του Φούρνου στην Μπανιέρα

Μουλιάστε τις σχάρες σε ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων στην μπανιέρα. Αφήστε τις να μουλιάσουν και στη συνέχεια τρίψτε για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.

10. Χρησιμοποιήστε Αλουμινόχαρτο για Καθαρισμό

Τσαλακώστε αλουμινόχαρτο και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε τις σχάρες του φούρνου αφού τις ψεκάσετε με ξίδι. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε την πόρτα του φούρνου με μαγειρική σόδα και νερό.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσετε να διατηρήσετε τον φούρνο σας καθαρό και αστραφτερό με φυσικά και ασφαλή μέσα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!