Δημοτική Αρχή Ληξουρίου: «Όσο και να θέλει να κρυφτεί… η πραγματικότητα δεν την αφήνει…»

 Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου (16 Σεπτεμβρίου   2024), η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το θέμα της απένταξης από την Π. Ι.Ν., δύο πολύ σημαντικών έργων που αφορούσαν στο Δήμο Ληξουρίου.  Συγκεκριμένα με απόφαση του κ. Περιφερειάρχη ανακλήθηκαν οι αποφάσεις:

  • ένταξης πράξης αξιοποίησης ποσού 900.000 ευρώ, που αφορούσε στην «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ» (κωδικό ΟΠΣ « 5215948) με την δικαιολογία ότι, «…το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί με χρηματοδότηση από άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο (Δωρεά της Περιφέρειας Αττικής προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων), καθώς και της
  • ένταξης πράξης ποσού 400 χιλ Ευρώ που αφορούσε στην «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΡΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ» με κωδικό ΟΠΣ « 5216912 », διότι σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας διαχείρισης δεν έχει δημοπρατηθεί το σύνολο των υ/ε της πράξης.

Απολογούμενος ο κ. Δήμαρχος στην κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης για την χρόνια αδράνεια της Δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει τις παραπάνω χρηματοδοτήσεις (εγκεκριμένες από τον Σεπτέμβριο του 2018!), προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για απώλεια της παραπάνω χρηματοδότησης αλλά «…για μια τυπική διαδικασία αναπροσδιορισμού του ΠΔΕ…» που με το νέο ΠΕΠ «…θα μπορούν αυτά τα έργα να  επανενταχθούν…».

Όσο όμως η Δημ.Αρχή  και να θέλει να κρυφτεί, η πραγματικότητα δεν την αφήνει, αφού δύο τόσο σημαντικά έργα για τον Δήμο μας και μια σημαντική χρηματοδότηση 1,4 εκατ ευρώ δεν έτυχαν της στοιχειώδους αξιοποίησης στην διάρκεια των προηγούμενων 6 χρόνων.

Αλλά, ακόμη και σήμερα, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα επανενταχθούν ξανά αυτά τα έργα , όταν δεν κάνει τίποτε για να αρθούν οι λόγοι που «κόπηκαν», όταν αποδέχεται πλήρως και αδιαμαρτύρητα τις κυβερνητικές κατευθύνσεις στα πλαίσια της πολεμικής οικονομίας της Ε.Ε. (Υπουργικές αποφάσεις για Μεταφορά συνεχιζόμενων έργων ΠΔΕ 2021 στα Προγράμματα Ανάπτυξης του ΕΠΑ 2021-2025, Κανόνες επιλεξιμότητας δαπανών για τα προγράμματα ΕΠΑ κ.α.).

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει και συνάμα προειδοποιεί ότι η τακτική της αδράνειας της Δημοτικής Αρχής και η πλήρης ταύτισή της με την κυβερνητική πολιτική κόστισε και θα κοστίσει ακριβά στον Δήμο μας με την ρυμούλκηση και την παραπομπή στις «ελληνικές καλένδες» σημαντικών έργων υποδομής που χρόνια τώρα περιμένουμε να δρομολογηθούν.

Οι ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις της αγροτικής οδοποιίας και μάλιστα με σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις, δεν μπορούν να αποτελούν τον μοναδικό «επίτευγμα» σε ένα δήμο που έχει ανοιχτές πληγές σε βασικές υποδομές και σε πιεστικές λαϊκές ανάγκες που χρόνια τώρα εκκρεμούν και με την πάροδο των χρόνων η κατάστασή τους συνεχώς επιδεινώνεται.

Ληξούρι, 24.09.2024

Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ληξουρίου

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!