ΑΘΗΝΑ: Τι συνέβη με το Tesla που πήρε φωτιά ενώ φόρτιζε: «Η κάμερα κατέγραψε έναν ύποπτο»

201

Η πυροσβεστική έσπευσε με ισχυρότατες δυνάμεις στο σούπερ μάρκετ που φόρτιζε το πολυτελές ΙΧ όταν τυλίχθηκε στις φλόγες. Τα πληρώματα 3 οχημάτων κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, ωστόσο το αυτοκίνητο έγινε παρανάλωμα του πυρός. Τι συνέβη όμως, και τι προκάλεσε τη φωτιά στο πανάκριβο αυτοκίνητο; Ήταν το ίδιο το όχημα ή ο φορτιστής του που πήρε φωτιά, και για ποιο λόγο; Όταν το αυτοκίνητο είναι στην ουσία πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, πώς γίνεται να σβήσει με ασφάλεια η φωτιά;

Το περιστατικό της Αγίας Παρασκευής, πάντως, δεν είναι πρωτοφανές με το διαδίκτυο να είναι γεμάτο ανάλογα βίντεο από το εξωτερικό. Σε άλλες περιπτώσεις τα media θα πουν πως η μπαταρία εξερράγη μετά από ατύχημα. Περίοικοι θα πουν πως το αμάξι λαμπάδιασε μετά από την εκτροπή του από τον δρόμο. Τι γίνεται, όμως, αν το όχημα λαμπαδιάσει; Στην περίπτωση του Tesla της Αγίας Παρασκευής θα μπορούσε κανείς να πει ότι η έκβαση ήταν θετική, καθώς η φωτιά έσβησε σχετικά εύκολα. Σε άλλες περιπτώσεις, οι πυροσβέστες χρειάστηκαν 190.000 λίτρα νερού για να σβήσουν μια μπαταρία Tesla που καίει στους 1.000 βαθμούς Φαρενάιτ.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του Tesla

Ο ιδιοκτήτης πάντως του Tesla της Αγίας Παρασκευής ανέφερε στο Mega ότι αναμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής ενώ υπογράμμισε ότι, όπως είδε από τις κάμερες, για τουλάχιστον μία ώρα κοντά στο όχημά του ήταν ένας άντρας με περίεργη συμπεριφορά. ««Η κάμερα του αυτοκινήτου έχει καταγράψει ένα άτομο που καθόταν για περισσότερο από μία ώρα κοντά στο αυτοκίνητο, το επεξεργαζόταν και προσπάθησε να αποσυνδέσει τα καλώδια. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι βλάβη στην μπαταρία. Θα γινόντουσαν εκρήξεις. Οι κάμερες δεν έχουν καταγράψει από που ξεκινάει η φλόγα. Δεν ξέρω αν έβαλε την φωτιά κάτω από το αυτοκίνητο ή βραχυκύκλωσε κάτι όταν προσπάθησε να αποσυνδέσει τα καλώδια φόρτισης. Τα καλώδια αυτά έχουν κάποιες ασφάλειες και είναι δύσκολο να τα αποσυνδέσει κάποιος που δεν ξέρει. Στο βίντεο φαίνεται να ασκεί μεγάλη πίεση και δύναμη στο όχημα. Αλλά ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα. Αυτός ήταν κοντά στα 30, ίσως είχε πιει κάτι, συμπεριφερόταν αλλόκοτα. Το αυτοκίνητο το είχα 2 μήνες, ήταν καινούργιο, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Τώρα η καταστροφή είναι ολική, δεν μπορώ να το επισκευάσω. Όταν πήρε φωτιά το αυτοκίνητο κανείς δεν ήξερε τι να το κάνει. Δεν ήξεραν πως και που πρέπει να μεταφερθεί το όχημα. Όταν καίγεται ένα τέτοιο όχημα είναι επικίνδυνο για το κοινό. Κανείς δεν μας έλεγε που να το μεταφέρουμε και δεν αναλάμβανε και την ευθύνη», ισχυρίστηκε.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!