TUI: Προβλέπει αύξηση των ετήσιων κερδών κατά τουλάχιστον 25%

Η θετική δυναμική των κρατήσεων και οι ισχυρές εμπορικές συναλλαγές στο τέλος του καλοκαιριού οδηγούν τον όμιλο TUI στην πρόβλεψη για αύξηση των ετήσιων κερδών κατά, τουλάχιστον, 25% εφέτος, έναντι του 2023

7

Σύμφωνα με χρηματιστηριακή ενημέρωση, οι καλοκαιρινές κρατήσεις παραμένουν 6% υψηλότερες, σε σχέση με πέρυσι, με 1,4 εκατομμύρια περισσότερες κρατήσεις από την τελευταία ενημέρωση της εταιρίας στις 14 Αυγούστου, φτάνοντας συνολικά στα 14,7 εκατομμύρια για τη σεζόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 97% του προγράμματος της εταιρίας έχει πλέον πωληθεί, οριακά αυξημένο κατά 1% από το καλοκαίρι του 2023.

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρία της Ευρώπης σημείωσε αύξηση 10% στις κρατήσεις από τη Γερμανία, καθώς πρόσθεσε χωρητικότητα στην Τουρκία, την Ελλάδα, τις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες Νήσους και την Αίγυπτο ως απάντηση στην κατάρρευση της ανταγωνίστριας FTI.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, σε όλες τις αγορές της, το πρόγραμμα μικρών και μεσαίων αποστάσεων σημείωσε την ισχυρότερη ανάπτυξη, με την Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία να είναι οι πιο περιζήτητοι προορισμοί.

Εν τω μεταξύ, θετικά εξελίσσονται οι κρατήσεις (+) για τη χειμερινή περίοδο 2024-25, με μεγαλύτερη ζήτηση για τα πακέτα χονδρικής και τα δυναμικά πακέτα.

Οι χειμερινές επιδόσεις έρχονται καθώς οι καταναλωτές “συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες για εμπειρίες αναψυχής”, με 1,8 εκατομμύρια κρατήσεις να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Οι κρατήσεις για τη σεζόν βρίσκονται σε σχετικά πρώιμο στάδιο, με το 33% του προγράμματος να έχει πωληθεί, ποσοστό κατά 1% υψηλότερο από την προηγούμενη χειμερινή σεζόν, σύμφωνα με την TUI.

Όπως αναφέρεται μεγαλύτερη ζήτηση σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται σε όλους τους βασικούς προορισμούς μικρών και μεσαίων αποστάσεων της εταιρίας, με τα Κανάρια Νησιά, την Αίγυπτο και το Πράσινο Ακρωτήριο να αποδεικνύονται και πάλι οι πιο δημοφιλείς. Ενώ, η Ταϊλάνδη, το Μεξικό και η Δομινικανή Δημοκρατία πρόκειται να αποτελέσουν βασικό μέρος της προσφοράς της TUI σε προορισμούς μακρινών αποστάσεων για την προσεχή, χειμερινή περίοδο.

Η TUI αναμένεται να εκδώσει τα αποτελέσματα για ολόκληρο το οικονομικό έτος στις 11 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!