Η απάντηση του δημάρχου κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου στο άρθρο μας για τις απευθείας αναθέσεις για τις παιδικές χαρές προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους δημότες από το πραγματικό ζήτημα: Τη συστηματική χρήση απευθείας αναθέσεων και την έλλειψη διαφάνειας.

Με πονηρό και ύπουλο τρόπο, ο δήμαρχος επιχειρεί να περάσει στην κοινή γνώμη το δόγμα: «Όποιος καταγγέλλει τις απευθείας αναθέσεις, καταγγέλλει τα έργα!»

Όμως, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Η πρόσφατη πρόσληψη στο γραφείο τύπου του Δήμου ενός υπαλλήλου από το τοπικό μέσο ιδιοκτησίας του δημάρχου, ως ειδικού συνεργάτη με την ειδικότητα του δημοσιογράφου, δεν είναι απλά μια αμφιλεγόμενη απόφαση. Επιβεβαιώνει την κοινή καταγγελία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αποκαλύπτοντας μια ανέντιμη, αντιδημοκρατική και επικίνδυνη αλλαγή πολιτικής, όπου η αλήθεια διαστρεβλώνεται για να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά συμφέροντα του δημάρχου και μας πισωγυρίζει σε αλήστου μνήμης εποχές.

Η αντιπολίτευση με κοινή ανακοίνωση το κατήγγειλε ευθέως: Ο Δήμαρχος προσέλαβε έναν δημοσιογράφο που ήταν ήδη υπάλληλός του στις ιδιωτικές του επιχειρήσεις, με μοναδικό στόχο τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την απόκρυψη των αντίθετων απόψεων.

Κοινή ανακοίνωση αντιπολίτευσης για την “ΜΕΤΑΤΑΞΗ” υπαλλήλου του κ. Μιχαλάτου στον Δήμο

Εμείς, το Kefaloniapress, έχουμε ήδη νιώσει τις «συνέπειες» αυτής της πολιτικής!

Αυτό το γεγονός αποκαλύπτει μια ακόμη πτυχή της αδιαφάνειας και της κακοδιαχείρισης. Οι πρακτικές αυτές δεν σταματούν στις απευθείας αναθέσεις, αλλά επεκτείνονται και στον τρόπο με τον οποίο ο δήμαρχος επιδιώκει να ελέγξει την ενημέρωση και να διαμορφώσει την κοινή γνώμη προς όφελός του. Το κόστος αυτής της στρατηγικής βαρύνει πλέον τους δημότες, καθώς η “μετάταξη” του υπαλλήλου του δημάρχου από την επιχείρησή του στο Δήμο πληρώνεται από τον δημοτικό προϋπολογισμό και όχι από την τσέπη του κ. Μιχαλάτου.

Οι δημότες δεν εξέλεξαν τον κ. Μιχαλάτο για να προστατεύει τα προσωπικά του συμφέροντα και να χρησιμοποιεί το Δήμο ως εργαλείο για να διαστρεβλώνει την αλήθεια. Το ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό ,φαίνεται ότι δεν περιλαμβάνεται ούτε στο γνωστικό επίπεδο του κ. Μιχαλάτου ούτε και στην πολιτική του κουλτούρα.

Θεόφιλος: 112.156,99 ευρώ σε απευθείας αναθέσεις για παιδικές χαρές! Τόση αγάπη για τα παιδιά!

Κατανοούμε την αγωνία του δημάρχου για τις επικείμενες εκλογές του Επιμελητηρίου και τη δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί στον επαγγελματικό κόσμο για τις απευθείας αναθέσεις του δήμου.

Κατανοούμε ότι δεν έχει επιχειρήματα στα ερωτήματα των επαγγελματιών για τις συγκεκριμένες επιλογές στις απευθείας αναθέσεις «δικών του παιδιών» και στις απευθείας αναθέσεις επαγγελματιών εκτός Κεφαλονιάς. Και επειδή δεν έχει απαντήσεις, θέλει να επιβάλλει τη ΣΙΩΠΗ!

 

Δήμαρχε, η κριτική μας παραμένει σαφής και αμετακίνητη: Οι απευθείας αναθέσεις και οι προνομιακές προσλήψεις δεν πρέπει να είναι η κανονικότητα.

Σε επόμενα άρθρα θα αποδείξουμε πόσο επιζήμιες για το δήμο και τους δημότες είναι οι απευθείας αναθέσεις, γιατί δεν εξασφαλίζουν ανταγωνιστικές τιμές και γιατί «αδειάζουν» τα ταμεία του δήμου προς συγκεκριμένες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες.

Σε επόμενα άρθρα θα αποδείξουμε ότι το προεκλογικό σύνθημα του Θεόφιλου Μιχαλάτου «Όχι στις απευθείας αναθέσεις» ήταν ένα τεράστιο ψέμα μια προεκλογική απάτη για την αρπαγή ψήφων. Όπως τεράστια ανακολουθία ήταν και η μη τήρηση της δέσμευσής του στη μία και μοναδική συνέντευξη τύπου στις 12/12/2019 με το κλείσιμο των 100 πρώτων ημερών του στο Δήμο, ότι «θα δίνει κάθε μήνα συνέντευξη τύπου» κάτι που ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν τηρήθηκε στα 5 χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα.

 

Η διαφάνεια, η ανοιχτή διαδικασία και ο πολιτισμένος διάλογος είναι οι αρχές για την προστασία των συμφερόντων των δημοτών. Για 15 χρόνια, το Kefalonia Press είναι πυλώνας ελεύθερου διαλόγου. Και έτσι θα συνεχίσει…

Ο δήμαρχος μπορεί να επιλέξει να συνεχίσει τη νέα πολιτική της διαστρέβλωσης της αλήθειας και της παραπληροφόρησης, της συκοφάντησης και της αλαζονείας. Είναι δικαίωμά του. Αλλά η επιβολή της ΣΙΩΠΗΣ είναι «εκτροπή».

Η πολιτική της προσβολής και της διαστρέβλωσης, που εγκαινιάστηκε προκειμένου να επιβληθεί η ΣΙΩΠΗ, έχει μηδενική ανοχή τόσο από το Kefalonia Press όσο και από τους δημότες. Ας είναι ΒΕΒΑΙΟΣ για αυτό ο κ. Μιχαλάτος.

 

H Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!