Κάλεσμα φορέων Ενάντια στην εγκατάσταση Υπεράκτιου Αιολικού Πάρκου στον Πατραϊκό Κόλπο

55

Κάλεσμα φορέων
Ενάντια στην εγκατάσταση Υπεράκτιου Αιολικού Πάρκου
στον Πατραϊκό Κόλπο

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στους συνταξιούχους, στους χιλιάδες ανέργους, στους συλλόγους των αλιέων, των αγροτών ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης γιγαντιαίου αιολικού πάρκου μέσα στον Πατραϊκό Κόλπο, που επιχειρείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος για τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα, που εκπονήθηκε από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων ΑΕ (ΕΔΕΥΕΠ).

Απευθύνουμε κάλεσμα στους συλλόγους των αυτοαπασχολουμένων, στις γυναίκες και στη νεολαία της περιοχής μας, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, σε κάθε μαζικό φορέα για να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό για να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα σχέδια για τα πλωτά Αιολικά Πάρκα που θα έχουν τραγικές συνέπειες στη ζωή των κατοίκων της περιοχής, καταστρέφοντας το φυσικό κάλλος της, αλλά και με σοβαρές συνέπειες στις ακτές, στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού σε χερσαίες ζώνες Natura, συνολικά στον θαλάσσιο πλούτο του πατραϊκού κόλπου, το θαλάσσιο περιβάλλον, τα οικοσυστήματα.

Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, ειδικά για τον Πατραϊκό κόλπο, προβλέπονται πάνω από 50 τεράστιες ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 695 MW, που έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον, με εγκαταστημένες και αδειοδοτημένες ανεμογεννήτριες στα γύρω βουνά και πλαγιές του Πατραϊκού, τόσο στην Αχαΐα όσο και στην Αιτωλοακαρνανία.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ο λαός μας στενάζουν από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα, η κυβέρνηση με τις ευχές της ΕΕ, «επιδοτεί» μεγάλους ενεργειακούς ομίλους να τοποθετούν εγκαταστάσεις τους παντού, σε θάλασσες και βουνά, ενώ ταυτόχρονα στο πλαίσιο της πολιτικής “απελευθέρωσης της ενέργειας”, να πουλούν πανάκριβα το ρεύμα που παράγουν, γιγαντώνοντας τα κέρδη τους.

Προετοιμάζουμε αποφασιστική μαζική συντονισμένη και μαχητική αγωνιστική απάντηση. Οι αγώνες μας μπορούν να ακυρώσουν τα σχέδια εγκατάστασης των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, όπως έβαλαν φρένο στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από το Πλατάνι, τα Τσελέικα και τον Άγιο Βασίλη του Δήμου Πατρέων, αλλά και στον Ερύμανθο.
Ό,τι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους αγώνες του!

Διεκδικούμε:
• Να μην πραγματοποιηθεί καμία ανάπτυξη πλωτών ή σταθερής βάσης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΥΑΠ) στον Πατραϊκό Κόλπο.
• Να μην παραδοθούν τα βουνά, οι παραλίες, το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας στους επιχειρηματικούς ομίλους.
• Φθηνό ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά, καμιά διακοπή ρεύματος σε εργατική-λαϊκή οικογένεια, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες.
• Ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της περιοχής.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς σε κάθε πόλη να συνεδριάσουν άμεσα και να συμμετέχουν στην σύσκεψη όλων των φορέων την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, για να οργανωθεί ένα πλούσιο σχέδιο δράσης και συντονισμού του αγωνιστικού μας βηματισμού.

Δημοτική Αρχή Πάτρας
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας
Εργατικό Κέντρο Αγρινίου
Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου
Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας
Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου “ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ”

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!