Σε λειτουργία θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα η εφαρμογή SafeYOUth, μέσω της οποίας θα μπορούν οι ανήλικοι να καλούν σε βοήθεια όταν δέχονται επίθεση, κατά τρόπο αντίστοιχο του Panic Button για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα, με την εφαρμογή “Safe.YOUth” την οποία πρόκειται να θέσει στη διάθεση των πολιτών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανήλικοι ηλικίας 12-18 ετών θα μπορούν να καταγγείλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία τα οποία δείχνουν ραγδαία αύξηση τα κρούσματα βίας ανηλίκων, με το ποσοστό της αύξησης των συλλήψεων ανηλίκων να ανέρχεται στο 46% το 2024 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

“Στην πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, από την 1η έως τις 19 Σεπτεμβρίου έχουν γίνει ήδη 27 καταγγελίες, 12 από γονείς και 15 από μαθητές […] Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ασφαλή για όλους τους μαθητές και θα εφαρμόσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της σχολικής κοινότητας”, ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή.

Oπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης στην ΕΡΤ, ενισχύεται και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός. Αυτό σημαίνει πως θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της ήπιας αστυνόμευσης που αφορά στη παραβατικότητα ανηλίκων. Πρόκειται για αστυνομικούς της Ασφάλειας, νεαρής ηλικίας, κυρίως γυναίκες.

Το μέτρο αφορά κυρίως σε περιοχές που καταγράφονται τα πιο πολλά περιστατικά όπως στη Νοτιοανατολική Αττική, κυρίως στη Γλυφάδα αλλά και στη Δυτική Αττική.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!