Αίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την παράνομη την κατασκευή στην παραλία του όρμου του Αθέρα

84

Αίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την παράνομη την κατασκευή στην παραλία του όρμου του Αθέρα

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Για άλλη μια φορά η παραλία του όρμου του Αθέρα «βιάζεται» από επίδοξους καταπατητές,  υποθηκεύοντας την ελεύθερη και απρόσκοπτη χρήση της από το λαό της περιοχής και τους επισκέπτες.

Συγκεκριμένα ιδιώτης υπερκείμενης ιδιοκτησίας τις τελευταίες μέρες τώρα κτίζει αυθαίρετη κατασκευή «μάντρα», ουσιαστικά επάνω στο κύμα με την ανοχή όλων των αρμόδιων φορέων που υποτίθεται  έχουν την ευθύνη της προστασίας της παραλίας.

Προεξάρχουσας της Δημοτικής αρχής που  σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου «νίπτει τας χείρας» αποστασιοποιούμενη και  κρυπτόμενη. Η δε κτηματική υπηρεσία δηλώνει αδυναμία να παρέμβει και να κάνει αυτοψία λόγω «…έλλειψης  προσωπικού…»  ζητώντας μάλιστα από τον Δήμο να την συνδράμει με το δικό του τεχνικό προσωπικό(!)  Οι αστυνομικές αρχές σε έναν άχαρο ρόλο σταματούν τις εργασίες κατασκευής  και αμέσως μετά την απομάκρυνσή τους αυτές αρχίζουν ξανά, ενώ η δικαιοσύνη  προς το παρόν αναμένει …το πόρισμα των παραπάνω υπηρεσιών!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, μπροστά σε αυτήν την νοσηρή και προκλητική για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος  αδράνεια, σας καλούμε να συγκαλέσετε πάραυτα και με την διαδικασία του κατεπείγοντος ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να καταδείξουμε καταρχάς την πολιτική διαφωνία του οργάνου σε μια εξόφθαλμη, βλαπτική και ασύδοτη ενέργεια  για όλο τον λαό της περιοχής και του Δήμου μας, αλλά και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτραπεί η συγκεκριμένη κατασκευή που οριοθετεί δημόσια περιουσία χωρίς την γνωμοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ουσιαστικά πρόκειται για  ιδιοποίηση της παραλίας αφού μετά την επίμαχη κατασκευή δεν μεσολαβεί δημόσιος δρόμος ή άλλη οργανωμένη πρόσβαση μεταξύ κατασκευής και θάλασσας αποκλείοντας πρακτικά την πρόσβαση σε  όλο τον λαό.

Ο αιγιαλός και η παραλία είναι Λαϊκή Περιουσία που πρώτα από όλους ο Δήμος πρέπει να την προστατεύει. Όταν όμως η Δημοτική και οι άλλες κρατικές αρχές συγκαλύπτουν ουσιαστικά με την στάση τους την ιδιωτικοποίηση του αιγιαλού και της παραλίας, η λαϊκή παρέμβαση είναι μονόδρομος για να προστατέψει ο λαός τη δική του περιουσία.

Σε αυτό το πλαίσιο Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους κατοίκους της περιοχής και όλου του Δήμου σε κινητοποίηση που θα ανακοινωθεί άμεσα!

 Ληξούρι 30 / 9 /2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!