Συμμετοχή του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο Διεθνές Φόρουμ Δημοσιογραφίας iMedD

30

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας συνέχισε τις δράσεις του για τη σύνδεση της ακαδημαϊκής με τη δημοσιογραφική κοινότητα, συμμετέχοντας ενεργά στο Διεθνές Φόρουμ Δημοσιογραφίας iMedD.

Δύο καθηγήτριες και δύο φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας εκπροσώπησαν το Τμήμα στο Διεθνές Φόρουμ Δημοσιογραφίας, το οποίο διοργανώθηκε από το iMedD-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα από τις 26 ως τις 28 Σεπτεμβρίου. Το iMEdD είναι ένας μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η ενίσχυση της διαφάνειας, της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία.

Οι καθηγήτριες Βάλια Καϊμάκη και Αναστασία Κατσαουνίδου μαζί με τους φοιτητές Δημήτρη Μασούρα και Δημήτρη Ρεμούνδο συμμετείχαν, ενεργά στο φόρουμ, μαζί με εκπροσώπους άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων δημοσιογραφίας.

Η κ. Κατσαουνίδου έλαβε επίσης μέρος ως ομιλήτρια στο workshop με τίτλο: Κατανόηση του αντίκτυπου των παραποιημένων εικόνων/deep fakes μέσω παρακολούθησης των αντιδράσεων του χρήστη με μηχανισμούς ανίχνευσης προσοχής.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σεένα pop-up newsroom όπου υπό την καθοδήγηση έμπειρων δημοσιογράφων παρήγαγαν περιεχόμενο για το ίδιο το φόρουμ.

Τα βίντεο του Δημήτρη Ρεμούνδου κάλυψαν το πάνελ με θέμα την κατάσταση στην πολιορκημένη Γάζα και την αδυναμία πρόσβασης των ξένων δημοσιογράφων στην περιοχή. Στο πάνελ συμμετείχαν η Manisha Ganguly του Guardian και η Youmna El Sayed, ανταποκρίτρια του Al Jazeera English στη Γάζα, που ανέλυσαν τις προκλήσεις της δημοσιογραφίας σε εμπόλεμες ζώνες είτε στο πεδίο είτε από μακριά.

https://youtube.com/shorts/NDN8sPKlsU0?si=cW7ZAhB7V9l_8i0N

https://youtube.com/shorts/DZmRVh7V1yQ?si=3BjDTbigSMIXWEvN

https://youtube.com/shorts/Xe1g1sNgHsw?si=UK8Zdjl5u7usSzGh

Ο Δημήτρης Μασούρας κάλυψε το πάνελ με θέμα το παρόν και το μέλλον της αθλητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα παίρνοντας συνέντευξη από τον Θάνο Σαρρή, editorial Director, Gazzetta.

Όλα τα θέματα που παρήχθησαν από τους φοιτητές αναρτήθηκαν στο Pop-Up Newsroom ’24 του iMedD.

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Φόρουμ on demand τα βίντεο βρίσκονται στο κανάλι του iMedD στο YouTube.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!