Η πολυφωνική χορωδία του Συλλόγου Κεφαλλήνων Ιθακησίων Αιγιαλείας , στην Κεφαλονιά

24

Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων

Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας

Η πολυφωνική χορωδία Αιγιάλειας του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιάλειας & Καλαβρύτων επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής από την Κεφαλονιά όπου συμμετείχε στην 40η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ , στις 27 , 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024 , που ήταν μια συνδιοργάνωση της Περ. Εν. Κεφ/νιάς, του Δήμου Αργοστολίου και του Δήμου Ληξουρίου, στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι.

Στην Χορωδιακή Συνάντηση συμμετείχαν χορωδίες από πολλές περιοχές της πατρίδας μας από Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, Σκύδρα, Ευρωπό, Νάουσα, Αταλάντη, Λαμία, Αθήνα, Αίγιο, Ζάκυνθο, και από την Κύπρο με τη Χορωδία “ΑΡΗ” , Λεμεσού .

Οι συναυλίες έγιναν στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου (και τις 3 μέρες) και στο Ληξούρι το Σάββατο 28/9 ( ταυτόχρονα με το Αργοστόλι ), στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου.

Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας συμμετείχε τόσο στο ιστορικό θέατρο “ΚΕΦΑΛΟΣ” την Παρασκευή 27/9, όσο και στο Ληξούρι το Σάββατο 28/9.

Τη Διεύθυνση της Χορωδίας έχει η εξαίρετη Σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη, τη δε Χορωδιακή και ορχηστρική γραφή και στο πιάνο ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Αντρέας Αδαμόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και προϊστάμενοι υπηρεσιών των Δήμων του Αργοστολίου και του Ληξουρίου.

Η συμμετοχή του κόσμου και στις δύο πόλεις ήταν πολύ μεγάλη. Οι παρευρισκόμενοι γέμισαν με συναισθήματα και εικόνες και έγιναν πρωταγωνιστές και συνταξιδιώτες σε μία γοητευτική μουσική διαδρομή, γεμάτη μουσικές νότες.

Η Χορωδία και οι συνοδοί της στον ελεύθερο χρόνο που είχαν επισκέφτηκαν πολλά όμορφα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς και ξεναγήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι επέστρεψαν στο Αίγιο γεμάτοι εικόνες και με όμορφες αναμνήσεις.

Η διοργάνωση της Χορωδιακής Συνάντησης από τη Χορωδία του Αργοστολιού ήταν άψογη από κάθε πλευρά και η οικοδεσπότης Χορωδία ιδιαίτερα φιλόξενη.

Τέλος η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιάλειας ευχαριστεί τη Χορωδία Αργοστολίου για την πρόσκληση.

Η Χορωδία συνεχίζει τις πρόβες της κάθε Σάββατο τις 6.30μ.μ. στον χώρο της, στην οδό Ανδρονοπούλου 12 στο Αίγιο ώστε να είναι έτοιμη για τις επόμενες εμφανίσεις της και καλεί όποιον/α φίλο/η που αγαπά την μουσική, να έλθει κοντά της.

Σημείωση: Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων 1955 «ο Άγιος Γεράσιμος» και η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας στους σεισμούς του 2014 στην Κεφαλονιά συνέλεξαν και απέστειλαν στο Νοσοκομείο Ληξουρίου αναλώσιμα υλικά που ήταν ευγενικές δωρεές επιχειρήσεων και ιδιωτών Αιγιωτών συμπολιτών μας.

Επίσης η χορωδία συμμετείχε ο καλοκαίρι του 2014, σε μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στην Πάτρα, για τους σεισμοπαθείς του Ληξουρίου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!