Ολοκληρώθηκε το τριήμερο του 2ου Stay Active Kefalonia

23

Από τις 27 εως τις 29 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα το #StayActiveKefalonia.  Ένα τριήμερο δράσεων που θέτει στο επίκεντρο την πλούσια βιοποικιλότητα της Κεφαλονιάς και τις βιώσιμες τουριστικές επιλογές. Οι Δήμοι της Κεφαλονιάς σε συνεργασία με την Marketing Greece, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τοπικούς φορείς, αθλητικούς συλλόγους και εθελοντές οργάνωσαν, προώθησαν και υλοποίησαν ένα μεγάλο αριθμό αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η γνωστοποίηση στους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού, ότι η Κεφαλονια προσφέρει μοναδικές βιώσιμες επιλογές και εμπειρίες όλες τις εποχές του χρόνου.

Το τριήμερο εκδηλώσεων ξεκίνησε με το Opening Party που έλαβε χώρα στην παραλία Ξι, της Παλικής ενώ κατά τη διάρκεια του τριήμερου κάτοικοι και επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να:

  • συμμετέχουν σε πεζοπορική διαδρομή στον Αίνο
  • δοκιμάσουν Sea Kayaking στη παραλία Σπάσματα
  • συμμετέχουν στο Kefalonia Bike Challenge (ποδηλατική διαδρομή 100χλμ)
  • θαυμάσουν Stargazing στο Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού στον Αίνο
  • τρέξουν σε μια από τις τρεις διαδρομές του Ainos Mountain Marathon
  • απολαύσουν οικογενειακά μια ποδηλατόβολτα στο Ληξούρι

Αξίζει να σημειωθεί πως στις δραστηριότητες συμμετείχαν αθλητές και επισκέπτες από διάφορες χώρες του κόσμου όπως την Γερμανία, Αγγλία, Χιλή, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Μαλαισία, Γαλλία, Ολλανδία και Ιταλία. Μεγάλη ικανοποίηση έλαβαν οι οργανωτές της πεζοπορίας με την συμμετοχή ενός  88 χρονού, όπως επίσης και στο Kefalonia Bike Challenge όπου ένας 80 χρονος Άγγλος τερμάτισε την διαδρομή εντός του χρόνου. Σε όλες τις δραστηριότητες οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά  μετάλλια για την συμμετοχή τους.

Στα πλαίσια του #stayactivekefalonia διεξήχθει από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου η ημερίδα  “2nd Sustainable Tourism Summit. Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που βασίζεται στο τρίπτυχο: περιβάλλον, οικονομία, κοινωνία, αλλά και να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις προς τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους κατοίκους των νησιών για την σταδιακή  υιοθέτηση αυτών των βασικών αρχών.

Το τριήμερο του #stayactivekefalonia, δημοσιογραφική αποστολή από τις αγορές στόχους Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία παρακολούθησε και συμμετείχε στις δράσεις.

Οι Δήμοι της Κεφαλονιάς και όλοι οι συντελεστές ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!