Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, απλοποίηση διαδικασιών, χρήση τεχνητής νοημοσύνης και διατάξεις για τη λειτουργία του ν.π.δ.δ. “Ελληνικό Κτηματολόγιο”, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

«Το 2025 η πατρίδα μας θα έχει επιτέλους Κτηματολόγιο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο.

Το πρότζεκτ τρέχει εδώ και μήνες ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και με το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων ενσωματώνεται η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο νομικό έλεγχο των Συμβολαίων, προβλέπεται 24ωρη Ηλεκτρονική Υποβολή Πράξεων, ενώ «διασώζονται» τα αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα.

Υπέρ του νομοσχεδίου, που εισάγεται στην Ολομέλεια, έχει δηλώσει προς το παρόν μόνο η ΝΔ. «Κατά» δήλωσαν ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας. Επιφύλαξη, για την τελική τους στάση στην ολομέλεια δήλωσαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευση.

Η ομιλία του πρωθυπουργού:

«Θέλω να επισημάνω τον οικονομικό και τεχνολογικό αποτύπωμα του Κτηματολογίου. Είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί γρήγορα και οι αλλαγές συμβάλλουν στο συνολικό σχέδιο εκσυγχρονισμού της χώρας. Αυτή η μεταρρύθμιση περιμένει από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Τη δεκαετία του ’90 ξαναπιάσαμε το νήμα, αλλά ατελείς ρυθμίσεις μας έκαναν το μόνο ευρωπαϊκό κράτος χωρίς κτηματολόγιο τον 21ο αιώνα.

Το 2025 η πατρίδα μας θα έχει επιτέλους Κτηματολόγιο, έναν χάρτη με ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Όλο αυτό χωρίς παραθυράκια ανομίας. Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο με dna ψηφιακό. Θα προσφέρει στην Πολιτεία τρόπο να αξιοποιεί τα ακίνητα που έχει. Θα βοηθήσει στις επενδύσεις, στη στεγαστική κρίση, στο περιβάλλον και θα ρυθμίσει με διαφάνεια έναν κρίσιμο τομέα. Πάνω στους ψηφιακούς χάρτες θα αποτυπώνονται τα όλα δεδομένα. Έτσι, με βάση την ξεχωριστή ταυτότητας της κάθε περιοχής, θα μπορεί να γνωρίζει κάποιος πού θα επενδύσει, που θα χτίσει ένα σπίτι ή ένα εργοστάσιο».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!