Ο Α/Π Σωτ. Κουρής για τους Εθνικούς Ευεργέτες και τον Παναγή Βαλλιάνο

30

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Αργοστόλι, 01.10.2024
Αρ. Δελτίου: 67

Η 30ή Σεπτεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε, ως ημέρα Εθνικής Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών. Η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερη για όλη την χώρα, αφού η έννοια της εθνικής εποποιίας, περιλαμβάνει αξίες όπως η μεγαλοψυχία, η γενναιοδωρία, ο αλτρουισμός, και η αυτοθυσία που επιδεικνύουν άνθρωποι με υψηλό κοινωνικό αίσθημα. Άνθρωποι που ίδρυσαν και ιδρύουν πλείστα κοινωφελή ιδρύματα, τα οποία υπηρετούν εθνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς και οι οποίοι στάθηκαν, στάθηκαν πάντοτε αρωγοί στον τόπο τους από όπου κι αν ήταν.

Τα έργα τους, συνιστούν την έμπρακτη απόδειξη του ψυχικού τους πλούτου, των ευγενών αισθημάτων και της αμέριστης αγάπης τους για την γενέτειρά τους. καθώς και την αμέριστη αγάπη των ηπειρωτών – ευεργετών. Τα κληροδοτήματα δε, τα εθνικά αυτά ευεργετήματα, έχουν λάβει πανελλήνιο χαρακτήρα διδάσκουν αξίες και ιδανικά. Αποτελούν στοιχεία της εθνικής μας κληρονομιάς, ανήκουν σ’ όλους τους Έλληνες, δεν εντάσσονται, «στα υπό εκμετάλλευση» και φυσικά, δεν είναι δυνατόν να τα διαχειριστούν ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και κατ΄επέκταση η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, τίμησε με, αξιοπρέπεια, σεβασμό κι ευθύνη το έργο και την δράση των Κεφαλλήνιων Ευεργετών, πραγματοποιώντας δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Παναγή Βαλλιάνου, επί της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου.

Ο Παναγής Βαλλιάνος υπήρξε ένας εκ των επιφανών συμπολιτών μας, που στάθηκε αρωγός στους συμπατριώτες του και στο νησί μας γενικότερα και που η δράση του συνεχίζεται μέχρι σήμερα, μέσω του ομώνυμου κληροδοτήματος Παναγή –Βαλλιάνου και Σπυρίδωνα Φωτεινού Αντύπα και δράσεων που συμβάλλουν επί της ουσίας στην ευδοκίμηση της περιοχής μας.

Ευχόμαστε η πορεία και η συνεισφορά αυτών των προσωπικοτήτων, που χαρακτηρίζονται σχεδόν αξιωματικά από το ιδεώδες της αλληλέγγυας προσφοράς, να αποτελέσουν, παράδειγμα, πηγή έμπνευσης και εφαλτήριο αναλόγων πρωτοβουλιών εις το διηνεκές.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!