Σημαντική η συμβολή του ΟΦΥΠΕΚΑ στην επιτυχία του 2nd Stay Active Kefalonia 2024.

 Αργοστόλι, Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχία του STAY ACTIVE 2024, που διεξήχθη από 27-29 Σεπτεμβρίου 2024 με δράσεις υπαίθριας αναψυχής σε όλη την Κεφαλονιά. Η συνεργασία του ΟΦΥΠΕΚΑ με τους Δήμους της Κεφαλονιάς την Marketing Greece, το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τοπικούς φορείς, αθλητικούς συλλόγους και εθελοντές υπήρξε εποικοδομητική. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Αίνου, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μία διαδρομή μέσα από το δάσος κεφαλληνιακής Ελάτης. Το βράδυ της ίδιας μέρας στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού Αίνου διεξήχθη αστροβραδιά με την συμμέτοχή του κ. Αλέξανδρου Βερεκέτη μέλους της Αστρονομικής Εταιρείας Πατρών «Ωρίων», όπου οι συμμετέχοντες παρατήρησαν με τηλεσκόπιο ουράνια σώματα και αστερισμούς. Παράλληλα, στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου διεξήχθη ημερίδα με τίτλο: “2nd Sustainable Tourism Summit”, όπου ο Αναπλ. Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης εκφώνησε ομιλία με τίτλο: «Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη σε τροχιά προστασίας του Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης». Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου κατά την διεξαγωγή του Ainos Marathon Trail 2024, το προσωπικό της Μονάδα Διαχείρισης επάνδρωσε το σταθμό των αθλητών στην κεντρική πύλη του Εθνικού Δρυμού Αίνου, ενώ βρέθηκε και στον τερματισμό στο χωρίο Πυργί, ώστε να συγχαρεί τους αθλητές. Τα κύπελλα του αγώνα ήταν χορηγία του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Τα υπαίθρια αθλήματα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος σύνδεσης των πολιτών με την φύση. Τα οφέλη τους για την ανθρώπινη υγεία και ευημερία είναι αναμφισβήτητα. Ο ΟΦΥΠΕΚΑ εργάζεται για την οικοδόμηση μιας ισορροπημένης σχέσης μεταξύ υπαίθριας αναψυχής και των προστατευόμενων περιοχών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Γεράσιμο Τιμοθεάτο, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης και τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αργοστολίου κ. Σταύρο Κορκό για την χορηγία φιλοξενίας του μέλους της Αστρονομικής Εταιρείας Πατρών «Ωρίων» στην Κεφαλονιά για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

==========

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!