ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ: Ενημέρωση για τους Μελισσοκόμους

29

Την περασμένη Παρασκευή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θεμιστοκλής Δευτεραίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου και Συνεταιρισμού Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Κώστα Στυλιανάκη.

Στη συνάντηση αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως η δυσκολία συνεννόησης των παραγωγών, οι αυξημένες τιμές στις τροφές, στα φάρμακα και στον εξοπλισμό, η μείωση της παραγωγής λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών καθώς επίσης και η ενίσχυση του συλλόγου με περισσότερα αλλά και ενεργά μέλη.

Συζητήθηκε εκτενώς η συμμετοχή των Κεφαλλονιτών μελισσοκόμων στη μεγαλύτερη έκθεση μελισσοκομικών προϊόντων «15ο Φεστιβάλ Μελιού», που θα πραγματοποιηθεί 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα. Εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε στην αρωγή της περιφέρειας καθώς και την συμβολή του Προέδρου της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης, κυρίου Αραβαντινού Νεκτάριου ούτως ώστε να καλυφθούν τα περισσότερα έξοδα των παραγωγών μας για την παρουσία τους στην έκθεση.

Ο Πρόεδρος, κύριος Στυλιανάκης μας μίλησε για την επιβεβλημένη, πλέον, ανάγκη δημιουργίας ομάδων παραγωγών με στόχο τη δημιουργία κοινής ετικέτας, τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης και την ανάδειξη της εξαιρετικής ποιότητας μελιού που παράγεται στο νησί μας έτσι ώστε να βρει την θέση που του αρμόζει στην παγκόσμια αγορά. Συμφωνήθηκε από κοινού η επανάληψη της συνάντησης στη Σάμη με κάλεσμα προς τους μελισσοκόμους της περιοχής μας για ανοιχτή συζήτηση.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε στους μελισσοκόμους μας ότι οι δηλώσεις συμμέτοχης στο «15ο Φεστιβάλ Μελιού», που θα πραγματοποιηθεί 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, στο γραφείου Πρωτοκόλλου Δήμου Σάμης (Ι. Μεταξά, Σάμη 28080).

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!