Σε ανοδική πορεία η επιβατική κίνηση των low cost αεροπορικών εταιριών

6

Σε αυξητικά επίπεδα διαμορφώθηκε η επιβατική κίνηση των οικονομικών αερομεταφορέων τον Σεπτέμβριο, με την Ryanair να καταγράφει αύξηση κατά 10% και η αντίπαλή της αεροπορική εταιρία Wizz Air κατά σχεδόν 4%, λόγω του ισχυρού φινάλε της υψηλής, καλοκαιρινής, ταξιδιωτικής περιόδου.

Πιο αναλυτικά, η Ryanair μετακίνησε τον περασμένο μήνα 19,1 εκατομμύρια επιβάτες, με τον συντελεστή πληρότητας να ανέρχεται στο 94%, καθώς η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης πραγματοποίησε περισσότερες από 106.000 πτήσεις.

Ο εξαιρετικός Σεπτέμβριος εξασφάλισε στη Ryanair αύξηση 8% στις ετήσιες μετακινήσεις, οι οποίες έφτασαν σε 193,6 εκατομμύρια επιβάτες.

Εν τω μεταξύ, η Wizz Air ανακοίνωσε αύξηση 3,9% στο επιβατικό κοινό, σε ετήσια βάση, φτάνοντας σε 5,76 εκατομμύρια επιβάτες με συντελεστή πληρότητας 91,7% τον μήνα -την ισχυρότερη αύξηση μέχρι στιγμής φέτος.

Η αεροπορική εταιρία χαμηλών ναύλων της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης αύξησε τη χωρητικότητα κατά 4,8%, παρά τις ακινητοποιήσεις αεροσκαφών που σχετίζονται με τους κινητήρες Pratt & Whitney GTF.

Ο low cost αερομεταφορέας αύξησε τη χωρητικότητα του τρέχοντος τριμήνου κατά 1,2%, σε 19,11 εκατομμύρια θέσεις, ενώ οι μεταφορές αυξήθηκαν κατά 1,1% σε 17,90 εκατομμύρια, μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!