More

    Fridgescaping: Το νέο trend στη διακόσμηση επικεντρώνεται στο ψυγείο μας και το κάνει μέρος του decor DECO

    11

    Άνοιξε, λοιπόν, το ψυγείο σου και ξεκίνα το δικό σου Fridgescaping ταξίδι!

    Το Fridgescaping είναι η νέα τάση που έχει κατακτήσει το Instagram και τις καρδιές μας, φέρνοντας την οργάνωση του ψυγείου σε άλλο επίπεδο. Δεν πρόκειται απλώς για το να τοποθετείς τα τρόφιμά σου στη σωστή θέση, αλλά για να μετατρέψεις το ψυγείο σου σε έναν καλλιτεχνικό καμβά! Ναι, σωστά διάβασες. Τώρα μπορείς να κάνεις το ψυγείο σου όχι μόνο λειτουργικό αλλά και… σούπερ αισθητικό. Έτσι, κάθε φορά που το ανοίγεις, θα νιώθεις σαν να αντικρίζεις έναν μικρό παράδεισο ομορφιάς και τάξης. Το καλύτερο; Μπορείς να το κάνεις μόνη σου, εύκολα και διασκεδαστικά!

    Το Fridgescaping δεν είναι απλώς μια τάση, αλλά ένας τρόπος να μετατρέψεις το ψυγείο σου σε έναν χώρο που σου φέρνει χαρά κάθε φορά που το ανοίγεις. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο ή υπερβολικά στημένο, σημασία έχει να το προσαρμόσεις στο δικό σου στυλ και καθημερινότητα. Με λίγη φαντασία και μερικές μικρές αλλαγές, μπορείς να κάνεις το ψυγείο σου όχι μόνο λειτουργικό, αλλά και πηγή αισθητικής απόλαυσης!

    Fridgescaping: Το νέο trend στη διακόσμηση επικεντρώνεται στο ψυγείο μας και το κάνει μέρος του decor
    simply living well

    Αν λατρεύεις την οργάνωση ή απλώς θέλεις να ανεβάσεις το παιχνίδι της διακόσμησης σε κάθε γωνιά του σπιτιού, το Fridgescaping είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείς να υιοθετήσεις αυτή την τάση και να κάνεις το ψυγείο σου να μοιάζει βγαλμένο από το Pinterest.

    1. Τα δοχεία είναι το μυστικό σου όπλο

    Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, τα διαφανή δοχεία και βάζα θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σου. Όχι μόνο κάνουν το ψυγείο σου να φαίνεται πιο τακτοποιημένο, αλλά σου επιτρέπουν να βλέπεις αμέσως τι έχεις μέσα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφανα κουτιά για να αποθηκεύεις φρούτα, λαχανικά, τυριά ή ακόμα και μικρά snacks. Έτσι, όχι μόνο διατηρείς τα τρόφιμα φρέσκα, αλλά και το ψυγείο σου μοιάζει με το πιο στιλάτο παντοπωλείο.

    Tip: Διάλεξε βάζα για τα λαχανικά και τα φρούτα που ταιριάζουν στο μέγεθος του ραφιού σου και φρόντισε να αφήνεις χώρο ανάμεσα τους. Έτσι θα αναπνέει το ψυγείο σου… αλλά και η αισθητική σου!

    2. Χρωματική αρμονία στα τρόφιμα

    Fridgescaping: Το νέο trend στη διακόσμηση επικεντρώνεται στο ψυγείο μας και το κάνει μέρος του decor
    https://www.instagram.com/webuildforward/

    Στο Fridgescaping, δεν είναι μόνο η οργάνωση που μετράει, αλλά και το χρώμα! Φαντάσου να ανοίγεις το ψυγείο και να βλέπεις μια πανδαισία χρωμάτων. Αν έχεις τρόφιμα σε παρόμοιες αποχρώσεις, τοποθέτησέ τα μαζί. Για παράδειγμα, όλα τα πράσινα λαχανικά, όπως μπρόκολο και σπανάκι, μπορούν να τοποθετηθούν δίπλα-δίπλα, ενώ τα φρούτα σε θερμές αποχρώσεις, όπως τα πορτοκάλια και οι ντομάτες, να μπουν μαζί.

    Tip: Μπορείς να παίξεις με τις χρωματικές αντιθέσεις για πιο έντονο αποτέλεσμα. Τοποθέτησε τα ανοιχτόχρωμα τρόφιμα μπροστά από τα σκουρόχρωμα για μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

    3. Οργάνωση με ζώνες

    Όπως τα δωμάτια στο σπίτι, έτσι και το ψυγείο σου χρειάζεται να έχει τις δικές του «ζώνες». Δημιούργησε ξεχωριστές περιοχές για τα λαχανικά, τα φρούτα, τα γαλακτοκομικά, τα κρέατα και τα έτοιμα γεύματα. Αυτό θα σε βοηθήσει να βρίσκεις τα πάντα γρήγορα, αλλά και να αποφύγεις το χάος. Μετά από μια κουραστική μέρα, είναι πραγματικά ανακουφιστικό να ανοίγεις το ψυγείο και να ξέρεις πού βρίσκεται το καθετί.

    Tip: Χρησιμοποίησε αυτοκόλλητα ή ετικέτες για να διαχωρίσεις τις ζώνες σου. Είναι και πρακτικό και πολύ χαριτωμένο!

    4. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

    Fridgescaping: Το νέο trend στη διακόσμηση επικεντρώνεται στο ψυγείο μας και το κάνει μέρος του decor
    https://www.instagram.com/webuildforward/

    Το Fridgescaping δεν είναι μόνο για να το βλέπεις, αλλά και για να το ζεις. Επένδυσε σε μερικά χαριτωμένα αξεσουάρ ψυγείου, όπως μικρά καλάθια, θήκες για αυγά ή ειδικές θήκες για μπουκάλια. Αν θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, μπορείς ακόμα να τοποθετήσεις στο ψυγείο σου φυτά ή μικρά βάζα με βότανα για να προσθέσεις μια φυσική πινελιά.

    Tip: Τα φυτά που λατρεύουν την υγρασία, όπως ο βασιλικός, θα διατηρηθούν φρέσκα στο ψυγείο σου και θα προσθέσουν έξτρα στυλ!

    5. Πάντα καθαρό και φρέσκο

    Όσο σημαντικό είναι να φαίνεται όμορφο το ψυγείο σου, άλλο τόσο σημαντικό είναι να παραμένει καθαρό και υγιεινό. Φρόντισε να το καθαρίζεις τακτικά και να αφαιρείς τρόφιμα που έχουν λήξει ή δεν χρειάζεσαι. Έτσι θα διατηρείται η τάξη, αλλά και η φρεσκάδα των τροφίμων σου. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις αρωματικά φίλτρα ή λεμόνι για να διατηρείς το εσωτερικό του ψυγείου σου μυρωδάτο και καθαρό.

    Tip: Όταν αφαιρείς όλα τα τρόφιμα για να το καθαρίσεις, είναι η τέλεια στιγμή για να κάνεις μια ανανέωση στη διακόσμησή του και να αλλάξεις τις θέσεις των δοχείων για νέο look!

    6. Μην ξεχνάς το ποτάκι σου

    Fridgescaping: Το νέο trend στη διακόσμηση επικεντρώνεται στο ψυγείο μας και το κάνει μέρος του decor
    https://www.instagram.com/webuildforward/

    Το Fridgescaping δεν περιορίζεται μόνο στα τρόφιμα! Φρόντισε να οργανώσεις και τα ροφήματά σου με στυλ. Βάλε τα αγαπημένα σου αναψυκτικά, χυμούς ή μπουκάλια νερού σε ειδικές θήκες ή τοποθέτησέ τα σε σειρά στο ράφι για μια αίσθηση αρμονίας. Αν έχεις χώρο, μπορείς ακόμα να δημιουργήσεις μια μικρή γωνιά «bar» για τα ποτά σου, που θα τραβήξει τα βλέμματα όποτε ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου.

    7. Σκέψου τη βιωσιμότητα

    Η οργάνωση του ψυγείου μπορεί να γίνει ακόμα πιο έξυπνη αν λάβεις υπόψη σου τη βιωσιμότητα. Αντί για πλαστικά σακουλάκια μιας χρήσης, δοκίμασε επαναχρησιμοποιούμενες θήκες και δοχεία από γυαλί ή μπαμπού. Εκτός από το ότι είναι καλύτερα για το περιβάλλον, προσθέτουν και μια κομψή πινελιά στο ψυγείο σου.

    Tip: Χρησιμοποίησε πάνινες σακούλες για τα λαχανικά σου, ώστε να παραμένουν φρέσκα και να μειώσεις τα απορρίμματα.

     

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!