“Φωτιά” έχει βάλει στον δήμο Ξυλοκάστρου, η σύλληψη του αντιδημάρχου για την καταστροφική πυρκαγιά στην Κορινθία, που κόστισε τη ζωή δύο συνανθρώπων μας.

Να θυμίσουμε ότι, ο αντιδήμαρχος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο ίδιος είχε προχωρήσει σε κάπνισμα μελισσιών από το οποίο ξέσπασε η φωτιά το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Ο αντιδήμαρχος στη συνέχεια κάλεσε την Πυροσβεστική.

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάσσης Τσιώτος, μιλώντας στο Aftodioikisi.gr για το εν λόγω ζήτημα αναφέρει:

“Έχουν καεί 70.000 στρέμματα, το 1/6 του Δήμου μας, δύο φορές όσο είναι ο δήμος Αθηναίων. Επιχειρείται γενικώς μια μετατόπιση του ενδιαφέροντος από τη βιβλική καταστροφή 70.000 στρεμμάτων του δήμου μας σε ένα δικαστικό ρεπορτάζ, το οποίο είναι ευθύνη των αρμοδίων Αρχών. Έχω έναν συνεργάτη δέκα χρόνια ο οποίος με διαβεβαιώνει ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Αυτό όμως πρέπει να το διαλευκάνουν οι αρμόδιες αρχές. Άλλωστε, μέχρι στιγμής δεν έχει του έχει ασκηθεί καν δίωξη. Μόνο ένα διοικητικό πρόστιμο επειδή ασχολήθηκε με εργασίες μελισσοκομικές σε περίοδο αυξημένης επικυνδυνότητας. Δεν είμαι ούτε ανακριτής, ούτε δικαστής. Είμαι δήμαρχος σε έναν δήμο που αυτή τη στιγμή καταστράφηκε και έχει την άμεση ανάγκη βοήθειας από την Πολιτεία ώστε να επιβιώσει.”

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!