ΚΡΗΤΗ: Ποιο πεντάστερο ξενοδοχείο βγαίνει στο σφυρί για 12,8 εκατ. ευρώ

37

Γράφει Άννα-Μαρία Μακρή

Σε πλειστηριασμό βγαίνει στις 16 Οκτωβρίου 2024 το ξενοδοχείο «Galini Sea View» που βρίσκεται στον οικισμό «Αγία Μαρίνα» του Δήμου Χανίων, με οφειλέτη την εταιρεία «Ο Μάρακας Ξενοδοχειακές Τουριστικές Εμπορικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις» και  επισπεύδουσα την εταιρεία «Mega GR Group Α.Ε.».

Η τιμή πρώτης προφοράς ανέρχεται στα 12.780.000,00 ευρώ συγκαταλέγοντας το ξενοδοχείο των Χανίων στα πιο ακριβά των πλειστηριασμών, ενώ η κατάσχεσή επιβλήθηκε για ποσό 440.888,23 ευρώ.

Το ξενοδοχείο των 12 εκατομμυρίων

Σύμφωνα με στοιχεία της εκτίμησης το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό Αγία Μαρίνα του Δήμου Χανίων, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει πλήθος ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων (βίλες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα κλπ.).

Όσον αφορά το ακίνητο, πρόκειται για ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας 5* (all inclusive – adults only),  συνολικής επιφάνειας  8.064,76 τ.μ. και να σημειωθεί ότι είναι το μόνο πεντάστερο της περιοχής.

Σύμφωνα με την προσκομισθείσα δήλωση, το οικόπεδο  διαθέτει πολύπλευρο ακανόνιστο, κατωφερική κλίση από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά και απεριόριστη θέα προς την θάλασσα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το τοπογραφικό, αναφέρεται ως οικόπεδο «Α» και η οικοδομική άδεια προέβλεπε διώροφο κτίριο με 2 υπόγεια, ωστόσο στην πραγματικότητα έχουν κατασκευαστεί 2 επιπλέον υπόγεια, καθώς και ξεχωριστό διώροφο κτίριο στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικοπέδου.

Τα κτίρια στη σχετική έκθεση χαρακτηρίζονται ως πολύ καλής ποιότητας κατασκευής και πολύ καλής συντήρησης.

Η εγκεκριμένη δυναμικότητά του είναι 51 δωμάτια – 107 κλίνες και η συνολική δυναμικότητά του είναι 128 δωμάτια – 266 κλίνες (8 μονόκλινα, 102 δίκλινα και 5 τρίκλινα δωμάτια – 13 μονόχωρα διαμερίσματα).

Ο περιβάλλων χώρος είναι πλήρως διαμορφωμένος και περιλαμβάνει εκτός από την κεντρική πισίνα, πλακοστρώσεις, χώρους πρασίνου και ασφαλτοστρωμένο χώρο στάθμευσης.

Ωστόσο, κατά την μακροσκοπική εξωτερική αυτοψία του ακινήτου και κατά την θέασή του στο διαδικτυακό τόπο goolemaps, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες αυθαιρεσίες σε σχέση με την οικοδομική άδεια (προσθήκες κατ΄ επέκταση και καθ’ ύψος, διαφορετική κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής, μετατροπές βοηθητικών χώρων σε χώρο δωματίων κλπ.).

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!