Με μια ζεστή και άρτια οργανωμένη εκδήλωση, υπό την άψογη φιλοξενία του ζεύγους Κατερίνας Μουϊκη και Γεράσιμου Νεόφυτου, των παιδιών τους και των εγγονών τους, γιορτάστηκαν τα 70 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης ΜΟΥΪΚΗΣ, μια από τις πιο διαχρονικές και επιτυχημένες επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς.

Η επιχείρηση «Αδελφοί Μουϊκη» ξεκίνησε το 1954, στην οδό Σιτεμπόρων στο ίδιο σημείο που βρίσκεται σήμερα, αμέσως μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953, με αρχική δραστηριότητα την προμήθεια οικοδομικών υλικών, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανοικοδόμηση της πληγωμένης Κεφαλονιάς. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι «ο Μουίκης» έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αναγέννηση του νησιού, χτίζοντας σπίτια και υποδομές, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε δυναμικά στον τομέα των λευκών συσκευών, φέρνοντας καινοτόμα προϊόντα στα νοικοκυριά του νησιού.

Η μετεξέλιξη της εταιρείας συνεχίστηκε με την είσοδό της στην αλυσίδα Electronet, προσφέροντας πλέον μια ευρεία γκάμα τεχνολογικών προϊόντων και συσκευών, ενώ διατηρεί παράλληλα και το κατάστημα οικοδομικών υλικών, προσφέροντας έτσι ολοκληρωμένες λύσεις τόσο για το σπίτι όσο και για επαγγελματικούς χώρους.

Τη σκυτάλη στην επιχειρηματική παράδοση πήραν επάξια η Κατερίνα Μουϊκη και ο σύζυγός της, Γεράσιμος Νεόφυτος, με τα παιδιά τους να συνεχίζουν αυτή τη σημαντική πορεία, ενισχύοντας την παρουσία της εταιρείας στην τοπική αγορά και αναδεικνύοντάς την σε ένα από τα πιο ισχυρά brand της Κεφαλονιάς.

Η επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, ήταν ένα μεγάλο πάρτι προς τιμήν των 70 ετών λειτουργίας της εταιρείας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κλήρωση με 70 δώρα,(όσα και τα χρόνια της επιχείρησης),  στην οποία δήλωσαν συμμετοχή 1.500 άτομα.

Τα δώρα ήταν τόσο πλούσια που έμοιαζαν με μια απρόσμενη έκπληξη του τύπου “το αφεντικό τρελάθηκε. Οι τυχεροί της κλήρωσης κέρδισαν δώρα αξίας από 50 έως 700 ευρώ,  ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, κλιματιστικά, αφυγραντήρες, τηλεοράσεις και μικροσυσκευές, όλα πολύτιμα για κάθε νοικοκυριό.

Η διαδικασία της κλήρωσης έγινε δημόσια, με την παρουσία της συμβολαιογράφου κυρίας Σπυριδούλας Κυριακάτου, και μεταδόθηκε ζωντανά από το Kefaloniapress, εξασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια.

Ένα ιδιαίτερο κομμάτι της εκδήλωσης ήταν η έκθεση που είχε δημιουργήσει μέσα στο κατάστημα ο Γεράσιμος Νεόφυτος, ο οποίος ως παθιασμένος συλλέκτης εργαλείων και ειδών σπιτιού της δεκαετίας του ’60, παρουσίασε στο κοινό αντικείμενα όπως το χειροκίνητο ηλεκτρικό πλυντήριο, την κομψή ηλεκτρική κουζίνα ΙΖΟΛΑ, καθώς και πολλά μικροαντικείμενα καθημερινής χρήσης. Αυτή η συλλογή θα αποτελέσει τον πυρήνα του ιδιωτικού μουσείου που προετοιμάζει, το οποίο θα φιλοξενηθεί σε ένα πλήρως ανακατασκευασμένο σπίτι “αρωγής”.

Η επετειακή βραδιά έκλεισε με τρατάριμα από το γνωστό κέτερινγκ ΣΤΑΤΕΡΙ και τραγούδια από τους Κανταδόρους, προσφέροντας ένα γνήσιο, παραδοσιακό κεφαλονίτικο χρώμα στη γιορτή.

Η ιστορία της επιχείρησης ΜΟΥΪΚΗΣ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της ανοικοδόμησης και της προόδου της μετασεισμικής Κεφαλονιάς. Είναι η ιστορία μιας τοπικής οικογενειακής επιχείρησης που αναπτύχθηκε στις πλέον κατάλληλες κοινωνικά και οικονομικά συνθήκες, ξεχωρίζοντας για το ήθος και την εμπορική της ακεραιότητα. Σήμερα, η Κατερίνα, ο Γεράσιμος, τα παιδιά και τα εγγόνια τους συνεχίζουν αυτήν την παράδοση με σεβασμό , αφοσίωση,γενναιοδωρία οδηγώντας την εταιρεία σε νέες επιτυχίες.

Εκ μέρους των αναγνωστών μας, ευχόμαστε ολόψυχα στην οικογένεια Μουϊκη-Νεόφουτου υγεία, ευτυχία και αδιάκοπη επαγγελματική άνοδο!

Ελένη Δ. Χιόνη

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!