Η ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ και εμείς

SOMMET FRANCOPHONIE 2024 Σύνοδο Κορυφής της Γαλλοφωνίας

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Γαλλία υποδέχεται στο Παρίσι και στο Château de Villers-cotterêts, στο οποίο στεγάζεται η διεθνής πόλη της γαλλικής γλώσσας από το 2023, τη 19η Σύνοδο Κορυφής της Γαλλοφωνίας παρουσία των 88 χωρών μελών του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.

Θέμα κορυφής: «Δημιουργία, καινοτομία, ενεργώ στα γαλλικά».

Από το 2004 η Ελλάδα είναι μέλος αυτής της γαλλόφωνης οργάνωσης γιατί ακόμα κι αν τα αγγλικά είναι μια χρήσιμη γλώσσα, υπάρχουν πολλοί Έλληνες, όλων των γενεών, για τους οποίους η γαλλική γλώσσα και η γαλλική κουλτούρα έχουν ενδιαφέρον που ξεπερνά την απλότητα ενός εργαλείο επικοινωνίας. Μια άποψη που μοιράζονται οι Γάλλοι σε σχέση με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Για το λόγο αυτό και με την ευκαιρία, η Alliance Française Αργοστολίου ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους, από την Κεφαλονιά και από αλλού, ιδιώτες ή επαγγελματίες, που συμμετέχουν τακτικά με χαρά και ενδιαφέρον στις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που διοργανώνονται από το σύλλογο και των οποίων ο κύριος στόχος είναι η προβολή και υποστήριξη της γαλλοελληνικής φιλίας.

Ας ελπίσουμε ότι σε αυτό το φιλικό πνεύμα θα ενθαρρυνθούν και άλλοι γαλλόφωνοι και γαλλόφιλοι από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη να συμμετάσχουν σε επερχόμενες κινηματογραφικές, γαστρονομικές, λογοτεχνικές και άλλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις της Alliance Française Αργοστολίου.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της
Alliance Française Αργοστολίου

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!