Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις ως ταξιδιώτης όλον τον χρόνο, αλλά το φθινόπωρο έχει κάτι ξεχωριστό. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα τον Δεκέμβριο, το φθινόπωρο είναι αυτή η εποχή των εμβληματικών εορτασμών, των συναρπαστικών φεστιβάλ και των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε κάθε άκρη του κόσμου. Σημεία σε ολόκληρο τον πλανήτη ζωντανεύουν και σε προσκαλούν για ένα φανταστικό ταξίδι στον πολιτισμό τους.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, τα μουσικά φεστιβάλ στην Ευρώπη μας ταξίδεψαν και με το παραπάνω, αλλά τώρα τα φθινοπωρινά φεστιβάλ παίρνουν τη σκυτάλη. Ξέρουμε, η επιλογή του πού να ταξιδέψεις και ποιο φεστιβάλ να παρακολουθήσεις, μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Εμείς, όμως, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα φθινοπωρινά φεστιβάλ στον κόσμο, για τα οποία αξίζει να ταξιδέψεις.

La Mercè Festival, Βαρκελώνη

Το La Mercè είναι μια γιορτή που κάνει τους δρόμους της Βαρκελώνης να ζωντανεύουν. Πρόκειται για μια ετήσια «γιορτή» που πραγματοποιείται μεταξύ 20 και 24 Σεπτεμβρίου και έχει μια μακρά ιστορία, από το 1871, όταν η κυβέρνηση διοργάνωσε για πρώτη φορά ένα φεστιβάλ προς τιμή της ρωμαιοκαθολικής γιορτής της Παναγίας του Ελέους. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, να περιμένεις ξέφρενα πάρτι στους δρόμους, παρελάσεις, ζωντανή μουσική και πυροτεχνήματα. Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, η ψυχαγωγία παγκόσμιας κλάσης και οι μοναδικές παραδόσεις καθιστούν αυτό το φεστιβάλ ένα από τα καλύτερα φθινοπωρινά φεστιβάλ στον κόσμο. Τώρα, έχεις ένα ακόμα λόγο για να κλείσεις εισιτήριο στη Βαρκελώνη.

Alba White Truffle Festival, Άλμπα

Η Άλμπα είναι μια πόλη στην Ιταλία, γνωστή για τις λευκές τρούφες της, ένα από τα σπανιότερα και ακριβότερα συστατικά στον κόσμο. Μόνο ένα κιλό λευκής τρούφας μπορεί να κοστίσει πάνω από 4.000 δολάρια. Εάν σκεφτείς αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Άλμπα γιορτάζει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Λευκής Τρούφας. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που γίνεται μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ τρούφας στην Ιταλία. Εκεί, δεν δοκιμάζεις μόνο μερικές από τις καλύτερες τρούφες και παραδοσιακά πιάτα της περιοχής, αλλά έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις και ζωντανές συναυλίες, ξεναγήσεις, δημοπρασίες και μαθήματα μαγειρικής.

Día de los Muertos, Μεξικό

Αν και το Φεστιβάλ της Ημέρας των Νεκρών στο Μεξικό πραγματοποιείται κοντά στο Halloween, η εκδήλωση είναι τελείως διαφορετική από αυτό που μπορεί κάποιος να έχει στο μυαλό του. Το Φεστιβάλ της Ημέρας των Νεκρών, γνωστό στο Μεξικό ως «Día de los Muertos», είναι μια ετήσια γιορτή που τιμά όσους έχουν φύγει από αυτόν τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της γιορτής, οι οικογένειες στο Μεξικό κρατούν ζωντανό το πνεύμα των συγγενών τους, μέσα από ποικίλους τρόπους καθώς και δημιουργικές παρελάσεις. Εάν ποτέ το παρακολουθήσεις, θα αποκτήσεις μια εξαιρετική εικόνα του μεξικάνικου πολιτισμού.
Oktoberfest, Γερμανία

Αν σου αρέσει να πίνεις μπύρα, να ακούς μουσική και να χορεύεις, αυτό το φεστιβάλ είναι ιδανικό για εσένα. Ξεκίνησε από το Μόναχο της Γερμανίας στις αρχές του 19ου αιώνα και σήμερα είναι το μεγαλύτερο και πιο γνωστό φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του Oktoberfest, που γιορτάζεται σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους του Μονάχου για να διασκεδάσουν και να πιουν μπύρα. Εκεί, θα δεις τους ντόπιους – και όχι μόνο, ντυμένους με παραδοσιακές βαυαρικές στολές, να καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες μπύρας από στάμνες, να παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια και να χορεύουν όλη τη νύχτα.

Τhanksgiving, ΗΠΑ και Καναδάς

Μία από τις πιο εμβληματικές φθινοπωρινές γιορτές στον κόσμο είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών που κατά κύριο λόγο γιορτάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Η Ημέρα των Ευχαριστιών είναι μια ετήσια εθνική γιορτή κατά την οποία απονέμονται ευχαριστίες προς τον Δημιουργό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της σοδειάς. Κατά τη διάρκεια της Ημέρας των Ευχαριστιών, οικογένειες και φίλοι σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά συγκεντρώνονται για διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ετήσιου «δείπνου των Ευχαριστιών», που ονομάζεται επίσης «δείπνο γαλοπούλας». Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, θα βρεις επίσης διάφορες εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ευχαριστιών, όπως η παρέλαση του Macy’s Thanksgiving Day Parade στη Νέα Υόρκη.

Yi Peng, Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη

Το Yi Peng είναι ένα θρησκευτικό γεγονός στο Τσιάνγκ Μάι, μια πόλη στην ορεινή Βόρεια Ταϊλάνδη, που γιορτάζεται κάθε Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι Ταϊλανδοί αφήνουν χιλιάδες φανάρια στον ουρανό για να δείξουν την αφοσίωσή τους στον Βούδα. Όσοι το έχουν παρακολουθήσει, λένε πως το θέαμα των χιλιάδων φαναριών που πετούν στον ουρανό είναι τουλάχιστον εκπληκτικό. Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου φεστιβάλ, θα παρακολουθήσεις επίσης τοπικές παρελάσεις και τοπικές τελετές, ενώ μπορείς να εξερευνήσεις και τις τοπικές αγορές.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!