ΚΑΛΠΗ-ΚΟΣ: Περί σκουπιδιών, συμβάσεων και από το παράθυρο προσλήψεων Θεόφιλου, ο λόγος!

Γύρισα! Γύρισα ο Κάλπη-κος σχεδόν ένα χρόνο μετά τη τελευταία μας κουβέντα..
Και θα τηνε συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε. Βλέπετε τίποτε δε φαίνεται να αλλάζει στο νησί μας.. Με Θεόφιλο σας άφησα , με Θεόφιλο σας βρίσκω πάλι..

Που είχαμε μείνει Σπυρέτο; Σε ποιονε άθλο του Θεόφιλου;

Στα σκουπίδια..

Ε, ναι που αλλού! Δήμος χωρίς σκουπίδια δεν γίνεται..

Στα σκουπίδια είναι τα λεφτά Κάλπη κε!

Δυο μύρια το χρόνο δίνουμε για να καθαρίζει εργολάβος τα σκουπίδια. Και να τα καθαρίζει κάθε μέρα και γιορτές και αργίες και τ’ Αγίου Γερασίμου ακόμα..

Αυτό στα χαρτιά , γιατί τσου κάδους άλλα βλέπουμε..

Μου έχει μπει στο μάτι ορε Σπυρέτο εκείνο το σημείο της χωματερής στη Λακήθρα, φάτσα κάρτα στο μεγάλο ξενοδοχείο.

Ισχύει ή σύμβαση ή δεν ισχύει; Για, να τηνε διαβάσουμε εδώ (ΑΔΑ: Ρ4ΔΖΟΚΠΧ-ΑΚΤ – ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ).

Για ψάξε να δούμε τι θα βρούμε..

«Σκουπίδια» θα βρούμε! Το λοιπόν Σπυρέτο άκου:

Σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 1802/ 1-2-2024 προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΕΔΑΚΙ 7.2β. με θέμα «ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ)- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ» (ΑΔΑ: 6ΡΥΞ46ΜΓΤΤ-3ΦΟ) και στο άρθρο 7 παράγραφο 2β.αναφέρεται «Η περισυλλογή να πραγματοποιείται σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αργοστολίου σε καθημερινή βάση συμπεριλαμβανομένων των Κυριακών και Αργιών…» Oι λέξεις τονισμένες στη σύμβαση! Όχι από μένανε. Λοιπόν είδες να τηρείται η Σύμβαση των 2 μυρίων;

Ούτε κατά διάνοια!

Συνεχίζω.. Συγκεντρώσου! 

 Στις 4/5/2023 υπογράφεται η σύμβαση «ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΣΑΜΗΣ» μεταξύ της ΕΔΑΚΙ και εργολάβου από τη Θήβα με διάρκεια ένα έτος έως 4/5/2024 δηλαδή, και στο ποσόν των 1.602.306,93 €.

Μετά από ένα χρόνο στις 13/6/2024 δηλαδή ,υπογράφεται με το ίδιο αντικείμενο και με τον ίδιο εργολάβο σύμβαση για ένα έτος ακόμα , μέχρι 12/6/2025 στο ποσόν των 2.080.323,09 €! Αύξηση ; 29,83% !!! Στο Ντουμπάι ζούμε και δεν το το ΄χουμε πάρει πρέφα!

Ρίξε χρήμα στα σκουπίδια Θεόφιλε!

Είδες εσύ να αλλάξει κάτι με την αύξηση; Να έχουμε ποιο καθαρό Δήμο; Nα είναι οι κάδοι λαμπίκο; 2 εκατομμύρια και κάτι είναι αυτά! Είδες ; γιατί εγώ έλειπα στη Νέα Υόρκη.

Ναι είδα. Σκουπίδια , χωματερές εδώ και εκεί και κάδους ύποπτους για τη δημόσια υγεία!.

Ακου τώρα και τη συνέχεια και αν δεν σου ΄ρτει το φαστίδιο να μην με λένε Κάλπη-κο.

Ωχ ωχ!

Στον προϋπολογισμό του Δήμου Αργοστολίου με κωδικό 20.6737.02 αναφέρεται η δράση «Προγραμματική  σύμβαση με ΕΔΑΚΙ ΑΕ για Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την προώθηση και την ορθή εφαρμογή της Ενταγμένης Πράξης με τίτλο “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΧΩΡΙΣΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ» με το ποσόν των 45.000 €.

Στις 24/10/2023 υπογράφεται μεταξύ του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου και Προέδρου ΕΔΑΚΙ κ. Γαβριελάτου η προγραμματική σύμβαση με ΑΔΑ: 9ΩΝΓ46ΜΓΤΤ-5ΞΛ και θέμα : «Προγραμματική με ΕΔΑΚΙ με τίτλο “ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ».

Πως , τι;

Σπυρέτο συγκεντρώσου , στις 20/11/2023 υπογράφεται «ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ» . Ένα χρόνο τώρα που υπογράφτηκε εφκείνη εφτού η σύμβαση του 45.000 ευρώ, είδες καμιά ενημέρωση, σου ΄ρτε κανά γράμμα, κανά email κάτι τέλος πάντων για να ευαισθητοποιηθείς ως δημότης να μη πετάς τα σκουπίδια όπου βρεις ή για να τηρείς την ανακύκλωση;

Τίποτε δεν έλαβα, δεν άκουσα δεν είδα!

Και αυτά τα 45 χιλ. δεν είναι από τους κουτο-Ευρωπαίους, από προγράμματα των Βρυξελλών, είναι αφέντη Σπυρέτο από τα δημοτικά τέλη που δίνουμε με κάθε λογαριασμό. Ντάκα , ντάκα!

Ντάκα , ντάκα, ε;

Το θέμα «σκουπίδια και Θεόφιλος» δεν έχει τελειωμό Σπυρέτο.. Κοίτα τι άλλο βρήκα ως γνήσιος σκαπανέας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Αμόλα καλούμπα.. εδω που φθάσαμε…

Μεσοκαλόκαιρο, με το καύσωνα να μας βαρεί στο κούτελο ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος ανακαλύπτει ότι η εταιρεία έχει ανάγκη «δύο (2) απορριμματοφόρων οχημάτων» οπότε και στις 5 Ιουλίου 2024 υπογράφει «ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΥΟ (2) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ» (ΑΔΑ: Ψ746ΟΚΠΧ-ΕΗΘ) και στο ποσόν των 15.624 €. Και από που μίσθωσε τα απορριμματοφόρα;

Πούθενε; Θα με σκάσεις!

Από τον ίδιο τον εργολάβο που έχει αναλάβει να μαζεύει κάθε μέρα τα σκουπίδια και για να το κάνει αυτό είναι υποχρεωμένος να έχει τον ανάλογο αριθμό οχημάτων..

Όχι! δεν μπορεί! Σταματα γιατι θα το πάθω το φαστίδιο!

Σου αφήνω για το τέλος το τραταμέντο!

Θα το αντέξω; Εχω ανεβασμένο ζάχαρο από τα σταφύλια…

Στη σύμβαση του εν λόγω εργολάβου αναφέρεται ότι παρέχει στο Δήμο εργατικό προσωπικό καθαριότητας αλλά και διοικητικό προσωπικό!

Διοικητικό προσωπικό;

Ναι, μανατζερ σκουπιδιών, ξέρω εγώ κάτι τέτοιο.. καθισμένοι σε καθίκλα θα ΄ναι πάντως..

Και εδώ τι υποψιάζεται η κοινωνία Σπυρέτο.. Ότι ο έρημος ο εργολάβος των 2 εκατ. ευρώ και κάτι 15ροχίλιαρα ψιλά, θα πρέπει να προσλάβει και προσωπικό , καρεκλάτο.. Και ξέρετε τι προσωπικό; Ενας και ένας, μία και μία!!

Ωπα, ωπα…

Η κοινωνία που το μαθε υποπτεύεται ότι διοικητικό προσωπικό αναλαμβάνουν οι κάθε λογής προεκλογικές υποχρεώσεις , μεταγραφές και προδοσίες του Θεόφιλου!

Γιατί πως να τηρήσει τις υποσχέσεις με αυτούς που συνδράμανε για τη νίκη του 42%;  Φαντάσου να ‘τανε και 52% ! Oλοι ράβανε κουστούμια για ειδικοί σύμβουλοι αλλά το γκουβέρνο έχει περιορισμένο αριθμό ειδικών συμβούλων.. Και από ειδικοί σύμβουλοι εξελιχθήκανε (υποψιάζεται το πόπολο) σε μανατζερ απορριμμάτων..

Λες μωρέ να ΄ναι αλήθεια;

Μπα δεν πιστεύω λέξη! Αλλά η ξαδέλφη μου η Ορτανσία, του θείου Μεμά η κόρη, ορκιζότανε ότι είδε έναν από τους εν δυνάμει ειδικούς συμβούλους , σε θέση μάνατζερ απορριμμάτων.. Τον είδε με τα μάτια της ! Ο πονηρός ο Μπάμπης όμως έλεγε και το άλλο.. Πιάσανε τα ορέκιά του παρόλες ότι στη λίστα των μανατζερ δεν είναι μόνο αυτοί που θα κάτσουνε σε καθίκλα σε δημοτικές υπηρεσίες αλλά και άλλοι που κάθονται στα σπίτια τους και στο τέλος του μηνός τσου πάνε καθαρά (λένε οι φαρμακόγλωσσοι) 900 ευρώ.

Μπορεί να είναι στο πρόγραμμα «σας δουλεύω από το σπίτι».

Σπυρέτο, εφκειά λέει το πόπολο στο μαρκάτο. Εγω ο Καλπη-κος δεν τα πιστεύω!

Μπα γιε! Μπα γιέ! ούτε και εγώ!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Εγγραφείτε και αποκτήστε πρόσβαση στο αποκλειστικό μας περιεχόμενο!

Για την Κεφαλονιά που ονειρευόμαστε!
Λ. Βεργωτή 50, Αργοστόλι
Τηλ. Κέντρο: 26712 00130, Studio: 2671023000
Fax: 26712 00131

© 2016-2023 kefaloniapress.gr. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος. Μέλος του Μητρώου Online Media. Αρ. Μητρώου 13639