Νεκρός ανασύρθηκε από την πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα ο ποδοσφαιριστής Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού

44

Η σοκαριστική απώλεια του 31χρονου διεθνή παίκτη του Παναθηναϊκού είναι από εκείνες που δεν τις χωρά ο ανθρώπινος νους…

Μαύρη μέρα ξημέρωσε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο αιφνιδιαστικός θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει σοκάρει την ελληνική κοινωνία και σύσσωμο τον κόσμο του αθλητισμού. Η τραγική απώλεια του 31χρονου διεθνή παίκτη του Παναθηναϊκού είναι από εκείνες που δεν τις χωρά ο ανθρώπινος νους…

Το χρονικό του τραγικού θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ

 

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ το πρωί της Τετάρτης συμμετείχε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ωστόσο στη συνέχεια και για αρκετές ώρες χάθηκαν τα ίχνη του. Η σύζυγός του, η οποία μαζί με το παιδί τους βρισκόταν στην Αγγλία, τον αναζητούσε στο τηλέφωνο. Έπειτα από ώρες κι αφού δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί του, μίλησε με τον ιδιοκτήτη της κατοικίας, όπου έμενε ο Μπάλντοκ στη Γλυφάδα, του εξέφρασε την ανησυχία της και του ζήτησε να μεταβεί στο σπίτι.

 

Πράγματι ο ιδιοκτήτης έσπευσε στο σπίτι του Μπάλντοκ αλλά δυστυχώς βρήκε τον παίκτη του Παναθηναϊκού δίχως αισθήσεις στην πισίνα. Στις 22:29 ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, το οποίο και έφτασε στο σημείο μετά από 9 λεπτά, στις 22:38. Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου παίκτη, κάλεσαν την αστυνομία. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όταν πιστοποιείται θάνατος σε οικία, αναλαμβάνει η Σήμανση. Στο σημείο κλήθηκε και ιατροδικαστής, ο οποίος έπειτα απ’ την πρώτη εξέταση διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν χτυπήματα στο σώμα του. Η ακριβής αιτία του θανάτου του Μπάλντοκ θα προκύψει από την νεκροψία-νεκροτομή.

Σοκαρισμένοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού

 

poster

Παράλληλα, ειδοποιήθηκαν και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Αρκετοί εξ αυτών έσπευσαν έξω από το σπίτι όπου βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος αμυντικός. Στο σημείο μετέβη ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου, όπως και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος των Πρασίνων και μέχρι πρότινος συμπαίκτης του Μπάλντοκ στην Εθνική, Γιώργος Τζαβέλλας.

Οι Ζέκα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Βιλένα, Πέρεθ, ο γιατρός της ομάδας Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, όπως και άλλοι παράγοντες του συλλόγου, βρέθηκαν έξω απ’ το σπίτι του Μπάλντοκ. Άπαντες ήταν συντετριμμένοι με τον τραγικό θάνατο του φίλου και συμπαίκτη τους. Σε κατάσταση σοκ ήταν και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν από φιλικό πρόσωπό του.

Συντετριμμένοι και στην Εθνική ομάδα

Η είδηση του θανάτου του διεθνή δεξιού μπακ προκάλεσε σοκ και στα μέλη της αποστολής της Εθνικής που βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10) στην Αγγλία για το παιχνίδι του Nations League (10/10, 21.45). Ο Μπάλντοκ, την τελευταία διετία, ήταν ενεργό μέλος της ομάδας έχοντας φορέσει το εθνόσημο 12 φορές και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στα αποδυτήρια της ομάδας.

 

Οι φίλοι και συμπαίκτες του στην Εθνική, όπως και ο προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του -μπορεί να μην είχε κληθεί για τα παιχνίδια του Nations League αλλά ουσιαστικά ήταν ενεργό μέλος της Γαλανόλευκης- έχασαν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους μαθαίνοντας την τραγική είδηση στο ξενοδοχείο όπου βρίσκεται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα…

Το βιογραφικό του Μπάλντοκ και οι ελληνικές ρίζες

 

O Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου 1993 και έχει ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Η γιαγιά του ήταν Ελληνίδα, εξ ου και η παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας.

 

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Μίλτον Κέιν Ντονς, ομάδα όπου έκανε ντεμπούτο το Μαϊο του 2010 σε παιχνίδι κόντρα στην Μπράιτον. Με τη φανέλα της Μίλτον Κέιν Ντονς κατέγραψε 107 συμμετοχές και δύο γκολ ενώ εκεί αγωνίστηκε μέχρι το 2017. Σε αυτά τα επτά χρόνια αγωνίστηκε και με τη μορφή δανεισμού στις αγγλικές Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

 

Το 2017 πήρε μεταγραφή για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέγραψε 219 συμμετοχές (τις 83 από αυτές στην Πρέμιερ Λιγκ), πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ. Στο ενεργητικό του έχει συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023 και δύο προβιβασμούς από την Championship στην Premier League. Ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι.

 

Τον Μάιο του 2022 ο Τζορτζ Μπάλντοκ απέκτησε το δικαίωμα να αγωνίζεται με την Εθνική Ελλάδας και αμέσως κλήθηκε από τον Γουστάβο Πογέτ για τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εναντίον της Βόρ. Ιρλανδίας, του Κοσόβου και της Κύπρου για το UEFA Nations League. Mε τα χρώματα της Εθνικής αγωνίστηκε 12 φορές.

Το ελληνικό και αγγλικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτησαν τον Μπάλντοκ

 

Σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο και συνολικά ο ελληνικός αθλητισμός αποχαιρέτησε τον διεθνή παίκτη με ανακοινώσεις και μηνύματα στα social media.

 

 

 

 

Παναθηναϊκός: «Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock».

 

 

 

 

 

 

ΕΠΟ: «Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Εθνική Ομάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί ο ανθρώπινος πόνος που προκάλεσε η είδηση του αδόκητου χαμού ενός δικού μας, νέου, ανθρώπου. Η στιγμή επιβάλλει σιωπή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συλλυπητήρια από τη δεύτερη οικογένειά του. Αντίο…».

 

 

 

 

Super League: «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την αδόκητη απώλεια του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μας Ομάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 

 

 

 

ΠΑΟΚ: «Είναι πραγματικά συγκλονιστική η δραματική είδηση του θανάτου ενός αθλητή, του άσου του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, Τζορτζ Μπάλντοκ και τα λόγια φτώχα να εκφράσουν τη λύπη μας. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και συμπαρίσταται στο πένθος τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

 

 

 

 

ΑΕΚ: «Η ποδοσφαιρική οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του ποδοσφαιριστή της Εθνικής μας ομάδας και του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 

 

 

Αστέρας Τρίπολης: «Η διοίκηση και σύσσωμη η οικογένεια του ASTERAS AKTOR είναι συντετριμμένη για την απώλεια του ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ. Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στους οικείους του, καθώς και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά μπροστά στην απώλεια ενός τόσο νέου ανθρώπου… Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί».

Λεβαδειακός: «Η ΠΑΕ Λεβαδειακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και τη θλίψη της για το θάνατο του ποδοσφαιριστή της Εθνικής μας ομάδας και του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ.? Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

Ατρόμητος: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον χαμό του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ. Κουράγιο στην οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

ΠΣΑΠΠ (o σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών): «Μακάρι να ήταν ψέμα… Μακάρι… Ο ΠΣΑΠΠ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Τζορτζ Μπάλντοκ, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Η 9η Οκτωβρίου του 2024 πέρασε πια στην ιστορία ως μία ημέρα θλίψης και πόνου και όλοι μας αισθανόμαστε φτωχότεροι. Ένα πελώριο γιατί παραμένει αναπάντητο… Τόσο, μα τόσο άδικο…».

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί τον αδόκητο χαμό του ποδοσφαιριστή του Συλλόγου μας, Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει την οδύνη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: «Όλοι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι συγκλονισμένοι και εξαιρετικά λυπημένοι από την είδηση του θανάτου του πρώην παίκτη μας, Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο αμυντικός έφυγε από τον σύλλογο το καλοκαίρι μετά από επτά χρόνια στο Bramall Lane και ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους οπαδούς, το προσωπικό και τους συμπαίκτες του που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα δίπλα του. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων όσων σχετίζονται με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκφράζονται στην οικογένεια και τους φίλους του Τζορτζ».

Εθνική Αγγλίας: «Είμαστε πολύ λυπημένοι για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Τζορτζ ήταν κοντά σε πολλούς παίκτες μας και εκπροσώπησε την Ελλάδα -τους αντιπάλους μας το βράδυ της Πέμπτης. Σκεφτόμαστε την οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ σε σύλλογο και χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Αγγλική Ομοσπονδία (FA): «Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ σε ηλικία 31 ετών. Οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ στον σύλλογο και την Εθνική».

Επίσης, όλες οι ομάδες της Premier League αλλά και των μικρότερων κατηγοριών στην Αγγλία εξέδωσαν ανακοινώσεις για την απώλεια του Μπάλντοκ.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ακολούθησε η ανακοίνωση και της οικογένειας του Τζορτζ Μπάλντοκ, που ανέφερε τα εξής: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζορτζ δυστυχώς πέθανε. Ως οικογένεια είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια. Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητά μας σε αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!