Kαι όμως Θεόφιλε, γονείς πάνε είδη καθαριότητας στα σχολεία γιατί ο δήμος δεν φρόντισε να έχουν!

703
Αδειο καλάθι ειδών καθαριότητας δίνει ο Θεόφιλος στα σχολεία.

Kαι όμως Θεόφιλε, γονείς πάνε είδη καθαριότητας στα σχολεία γιατί ο δήμος δεν φρόντισε να έχουν!

Παρά τις απόλυτες διαβεβαιώσεις του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου ότι «τίποτα δεν λείπει» από τα σχολεία και την προσπάθειά του να απορρίψει την επιστολή του κ. Ιωαννίδη ως «άστοχη και εκτός πραγματικότητας», τα γεγονότα φαίνεται να τον διαψεύδουν.

Στα social media κυκλοφορούν επιστολές, είτε από διευθυντές σχολείων είτε από γονείς, που εκλιπαρούν για την κάλυψη βασικών αναγκών, καθώς, όπως υποστηρίζουν, ο δήμος δεν τους έχει χορηγήσει ακόμα τα απαραίτητα.

Ενδεικτικά, δημοσιεύουμε επιστολή διευθυντή σχολείου του Αργοστολίου προς τους γονείς, στην οποία παρατίθεται λίστα με είδη καθαριότητας που χρειάζονται άμεσα. Σε αυτήν, αποκαλύπτεται το μέγεθος της αδράνειας.

Έτσι λοιπόν, το ερώτημα που προκύπτει είναι: έχουν δοθεί τα υλικά καθαριότητας σε κάποια σχολεία, ενώ άλλα παραμένουν ακάλυπτα; Μάθαμε από γονείς ότι σχολεία που είχαν κάποιο απόθεμα στην αποθήκη τους από το 2023 , αντιμετωπίζουν μικρότερα προβλήματα.

Φαίνεται πάντως, πως ούτε ο ίδιος ο δήμαρχος δεν είναι σε θέση να δώσει σαφή απάντηση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, παρά την έναρξη της σχολικής χρονιάς πριν από ένα μήνα, υπάρχουν ακόμη σχολεία που δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα απορρυπαντικά και είδη καθαριότητας, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού.

Κι επίσης βέβαιο είναι -και με τα στοιχεία που δημοσιεύσαμε- ότι σε σχέση με πέρυσι έχει προγραμματιστεί να πάρουν τα σχολεία από την Κυβέρνηση 40% λιγότερα (από 437.822,27 ευρώ που πήραν το 2023  μόλις 266.002,80 ευρώ εφέτος) και ούτε αυτά παίρνουν.

Αλήθεια ο λαλίστατος Βουλευτής κ.Παναγής Καππάτος που δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα νησιά μας τι έχει να πει για αυτή την κατάσταση στα σχολεία ;  Γιατί απ’ ότι ενημερωθήκαμε τα λεφτά στα σχολεία προέρχονται από τον κρατικό κορβανά , από το Υπουργείο Παιδείας.

To ερώτημα ως επίλογος ή μάλλον πρόλογος για την έρευνα για τις ανάγκες των σχολείων που θα κάνει το Kefaloniapress το επόμενο διάστημα είναι : Πως είναι δυνατόν ούτε ο δήμαρχος ούτε ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τη λειτουργία των σχολείων να ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ τις ανάγκες και να μην έχουν φροντίσει να τις καλύψουν ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς;

Εν τω μεταξύ χθες ο Παντελής Ιωαννίδης που με την καταγγελία του άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, απάντησε μέσω social media στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τα σχολεία Γιάννη Τζωρτζάτο . Ο κ. Τζωρτζάτος είχε απαντήσει στον κ. Ιωαννίδη σε ένα ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης και όχι με δελτίο τύπου.

Η απάντηση Ιωαννίδη στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Τζωρτζάτο:

Διαβάζοντας την ανάρτηση ( σε τοπικό μέσω ενημέρωσης ) του κυρίου Τζωρτζάτου, προέδρου και αντιδημάρχου εκπαίδευσης, εκπλήσσομαι και μου είναι πραγματικά αδιανόητο το να μην γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία αναφορικά με την προμήθεια καθαριστικών, χαρτιών υγείας, γραφικής ύλης κλπ .

Το γεγονός ότι δεν γνωρίζει ο κ. Τζωρτζάτος τα προβλήματα των σχολείων είναι πραγματικά τρομακτικό και ανεπίτρεπτο.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για όλους μας παρουσία των τοπικών δημοσιογράφων να κάνουμε μια βόλτα κ. Τζωρτζάτε από τα σχολεία του Δήμου μας και να ζητήσουμε τα παραστατικά των προμηθειών που έχουν γίνει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς του 2024 – 2025 έως και σήμερα και να δούμε τι ισχύει τελικά, ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψεύδεται.

Να απαντήσω στον κ. Τζωρτζάτο: ( δήλωσε ότι έχω μένος κατά της δημοτικής αρχής του κ. Μιχαλάτου ), ότι δεν έχω κανένα απολύτως μένος κατά της δημοτικής αρχής του κ. Μιχαλάτου. Να ενημερώσω τον κ.Τζωρτζατο ότι όποιος ενδιαφέρεται για τον τόπο του και είναι ενεργός πολίτης, βλέποντας τα καθημερινά ευτράπελα που συμβαίνουν, μιλάει και παίρνει θέση για να δοθούν λύσεις. Αν αυτό μεταφράζεται ως μένος στην παρούσα δημοτική αρχή, τι να πω… Τα σχόλια είναι περιττά.

Να ενημερώσω επιπρόσθετα τον κ.Τζωρτζάτο ότι δεν είναι μόνο αυτός γονιός, όπως λέει, είμαι και εγώ γονιός, όπως και πολλοί άλλοι.

Επίσης κ. Τζωρτζάτε το ήθος μου, η αθλητική μου παιδεία και η μέχρι τώρα πορεία της ζωής μου δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσω τα παιδιά μας για μικροαντιπολιτευτικούς σκοπούς όπως αναφέρετε.

Δεν είμαι πολιτικός κ. Τζωρτζάτε και ούτε κάθομαι σε μαύρες φουσκωτές καρέκλες.

Με εκτίμηση.

Παντελής Ιωαννίδης

Ο κ. Ιωαννίδης επισυνάπτη την ανωτέρω επιστολή Δ/ντη, με το ερώτημα :  Μήπως πρέπει να δείξετε λίγο ενδιαφέρον παραπάνω κ. Τζωρτζάτε, να μάθετε, να ρωτήσετε, ποιος ή ποιοι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων πηγαίνουν καθαριστικά στα σχολεία γιατί ενδιαφέρονται για τα παιδιά μας ;;;;

Kefalonia press

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!