Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βράδυ, στο θέατρο “Κέφαλος” στο Αργοστόλι , η πολυαναμενόμενη εκδήλωση απονομής βραβείων και επαίνων του Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, με θέμα το έργο του μεγάλου ποιητή Νίκου Γκάτσου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Παρόντες ήταν επίσης εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, που αγκάλιασαν το εγχείρημα και ενίσχυσαν με την παρουσία τους τη σημασία της δημιουργικής έκφρασης μέσω της γραφής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη, ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων, Δημήτρη Ζαβιτσάνου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του ποιητικού έργου του Νίκου Γκάτσου και στην αξία της λογοτεχνίας ως μέσου πνευματικής καλλιέργειας των νέων.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλάμβανε μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις:

Παρουσιάστηκε βίντεο με το βιογραφικό σημείωμα και τα έργα του Νίκου Γκάτσου, που θύμισε στο κοινό τη διαχρονικότητα του έργου του μεγάλου ποιητή.

Ακολούθησε μια σειρά από συγκινητικές αναγνώσεις των σκέψεων και των εμπειριών των μαθητών που συμμετείχαν στη διαδικασία της δημιουργικής γραφής.

Το πρακτικό της Κριτικής Επιτροπής παρουσίασε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, εξηγώντας τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν τα έργα που διακρίθηκαν.

Η απονομή των βραβείων και των επαίνων στους μαθητές αποτέλεσε το κορυφαίο σημείο της βραδιάς, με το κοινό να χειροκροτεί θερμά τους νικητές και τις νικήτριες, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους και ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν να εξερευνούν τον κόσμο της λογοτεχνίας.

Η εκδήλωση έκλεισε αφήνοντας ένα θετικό αποτύπωμα στην εκπαιδευτική κοινότητα και αναδεικνύοντας τον ρόλο της λογοτεχνίας ως σημαντικό εργαλείο διαμόρφωσης της νεανικής σκέψης και μάλιστα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Kefaloniapress

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!