Δεν είμαι ένας από αυτούς που σήμερα πανηγυρίζουν βλέποντας το αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου να γκρεμίζεται συθέμελα από τις νεότερες γενιές που διαδέχθηκαν εκείνη την γενιά που το οραματίστηκε, το σχεδίασε και το έκτισε, ένα έργο ζωής που έφερε την σφραγίδα του Πάτροκλου Καραντινού του Σπυρίδωνος Μαρινάτου, του Μαρίνου Κοσμετάτου, των τότε μελών του συλλόγου Αρχαιοφίλων, της Αρχαιολογικής Εταιρείας και των Κεφαλλήνων απανταχού της γης.

Αντιθέτως ήμουν ένας από αυτούς που υπογράψαμε εκείνη την επιστολή που εξηγούσε τους λόγους για την επισκευή και την διατήρησή του και την άμεση κατασκευή ενός άλλου σύγχρονου για την εποχή μας μουσείου σε κατάλληλο χώρο με περισσότερες αίθουσες εκθεμάτων, με εργαστήρια συντήρησης και αποθήκες κατάλληλο για να υποδεχθεί και να προβάλει την μνημειακή κληρονομιά των Κεφαλλήνων σε βάθος χρόνου.

Σήμερα οι εκπρόσωποι μιας άλλης γενιάς χωρίς μνήμη και προοπτική για το μέλλον γκρεμίζουν τις γέφυρες με το παρελθόν μας και μάλιστα πανηγυρίζοντας. Δεν είμαι ένας από αυτούς και χάριν της ιστορίας δεν θα ήθελα ποτέ να είμαι.

ΜΑΚΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!