Τα νυχτερινά δελτία τύπου του Θεόφιλου και οι τηγανίτες τσι θιας Αγκιολίνας…

Σπυρέτο , έλα πάραταυτα η θιά η Αγκιολίνα έφτιασε τηγανίτες…

Φέρνω μέλι του Βουνού και έρκομαι

Διάβασες την απάντηση του Θεόφιλου για τα σκολιά; Απίστευτο πως πέρασε σε 48 ώρες από το «δεν υπάρχει πρόβλημα και όλα είναι εμμονές του Ιωαννίδη» στο «εργαζόμαστε για να μη λείψει τίποτε από τα σχολεία»..

Ξέχασε το ενδιάμεσο στάδιο

Ποιο

Δια γραφής Αντιδημάρχου «η έκρυθμη κατάσταση στα σχολεία»

Το πιο καλό όμως είναι άλλο.

Ρϊξε μέλι..

Ξέρεις τι ώρα έστειλε το εμαιλ στα ΜΜΕ;

Τι ώρα;

Χα χα στις 21.27 μμ ακριβώς, όταν βγαίνανε τα αποτελέσματα από τις κάλπες του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά και Πανελλαδικά.. 

Kαι η Εθνική Ελλάδος έδινε κρίσιμο αγώνα με την Ιρλανδία..

Τα παράτησε όλα ο Θεόφιλος και στρώθηκε με το «Γραφείο Τύπου» σε δουλειά, να απαντήσει στο «μέσο».. Σαν το διάολο το λιβάνι φοβάται να γράψει ότι το μέσο είναι το kefaloniapress ..

Και τι απάντησε;

Και στην κορφή κανέλα …

Ενημέρωσέ με εσυ που τα κατέχεις..

Θα συνεχίσουμε το κουίζ: ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑΤΑ

1ον. Ισχυρίζεται ο Θεόφιλος ότι «Όλοι γνωρίζουν ότι, ακόμη και τη φετινή σχολική χρονιά, η οποία είναι μεταβατική λόγω των νέων ρυθμίσεων της Πολιτείας με την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών, καταφέραμε να ξεκινήσουν τα σχολεία του Δήμου μας χωρίς προβλήματα και με επάρκεια σε αναλώσιμα αγαθά».

Και η αλήθεια: Και μόνο η επιστολή Διευθυντή σχολείου στους γονείς που δημοσίευσε το kefaloniapress το Σάββατο αποδεικνύει ότι ο δήμαρχος δεν ξέρει τι ακριβώς του γίνεται. Εκτός αν ξέρει και ψεύδεται.

Ο Διευθυντής πάντως του δημοτικού σχολείου διαψεύδει τον Θεόφιλο με πάταγο: «Δυστυχώς, ο δήμος δεν μας έχει προμηθεύσει από 1/9/2024, μέχρι σήμερα 09/10/2024, υλικά καθαριότητας και γραφικής ύλης»

2ον. Ισχυρίζεται ο Θεόφιλος: «Αναφέρεται σε τίτλο δημοσιεύματος ότι το 2024 η χρηματοδότηση (290 χιλ. €) των σχολείων είναι 40% λιγότερη απ’ ό,τι ήταν το 2023 (438 χιλ. €). Η διαφορά των προϋπολογισμών προκύπτει αφενός απ’ το γεγονός ότι μέσα στο χρηματικό ποσό του 2023 υπάρχουν και 72 χιλιάδες € που αποδόθηκαν για ανάγκες του 2022».

 Καταρχήν δήμαρχε το δημοσίευμα έγινε στο Kefaloniapress και η δεοντολογία επιβάλει να αναφέρεται το όνομα του μέσου κάτι που δεν πράττεις για λόγους που μόνο εσύ γνωρίζεις. Το 2023 τα σχολεία πήραν 437.822,27 € και τώρα το 2024 και με την τελευταία τροποποίηση του προϋπολογισμού στις 4 Οκτωβρίου στο κωδικό 00.6711 με τίτλο «Απόδοση σε σχολικές Επιτροπές» η προβλεπόμενη πίστωση είναι 290.152,80 ευρώ δηλαδή 40% λιγότερα ; ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑΤΑ ;

3ον. Ισχυρίζεται ο Θεόφιλος: «Αναφέρεται λανθασμένα ότι στον προϋπολογισμό του 2024 έγινε μείωση 8,3%, ήτοι από 290 χιλιάδες € σε 266 χιλιάδες €. Αυτό που πραγματικά έγινε ήταν ότι τα εν λόγω χρήματα δεν περικόπηκαν, αλλά μεταφέρθηκαν κατόπιν αιτήματος του τμήματος παιδείας του Δήμου μας, σε νέους κωδικούς προκειμένου να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες των σχολείων» .

 Τα χρήματα για τα σχολεία περικόπηκαν κατά 24.150 € και το μεγαλύτερο μέρος αυτών (τα 14.500€) πήγαν στον κωδικό για «Τηλεφωνικά, τηλεγραφικά και τηλετυπία τέλη εσωτερικού» που δεν αφορά μόνο τα σχολεία όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος αλλά όλες τις υπηρεσίες του δήμου !ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑΤΑ ;

4ον. Ισχυρίζεται ο Θεόφιλος: «Μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών από την κυβέρνηση, στις 30 Ιουνίου του 2024, τα χρήματα που ήταν ήδη εγγεγραμμένα στον Κωδικό Εξόδων με τίτλο «Απόδοση σε Σχολικές Επιτροπές», δεν μπορούν πια να χρησιμοποιηθούν από αυτόν τον κωδικό, δεδομένου ότι οι Σχολικές Επιτροπές έχουν καταργηθεί. Γι’ αυτό μεταφέρονται σε νέους κωδικούς που δημιουργούμε ανάλογα με τα αιτήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν».  Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ο Δήμαρχος που είναι και στο επάγγελμα κορυφαίος  λογιστής , ότι τα χρήματα (266.002,80 € μετά την περικοπή) που προορίζονται για τις σχολικές επιτροπές παραμένουν εκεί που ήταν στον ίδιο κωδικό 00.6711 με τίτλο «Απόδοση σε σχολικές Επιτροπές» ; ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑΤΑ ;

5ον. Ισχυρίζεται ο Θεόφιλος: «Προβλέψαμε ήδη πριν το «πάγωμα» του παλιού κωδικού, να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προμηθευτούν όλα τα σχολεία μας με τα απαραίτητα αναλώσιμα για τη σχολική χρονιά» κι επίσης ότι «φροντίζουμε έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί μας να έχουν όλα τα διαθέσιμα μέσα και τα αναλώσιμα υλικά».

Ο Θεόφιλος προσβάλει τη σχολική κοινότητα με τα χοντροκομμένα ψέματα του όταν ο Διευθυντής στην επιστολή του στους γονείς είναι σαφής: «Δυστυχώς, ο δήμος δεν μας έχει προμηθεύσει από 1/9/2024, μέχρι σήμερα 10/9/2024, υλικά καθαριότητας και γραφικής ύλης» ! ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑΤΑ ;

6ον. Έγραψε ο Θεόφιλος δια του Γραφείου Τύπου:  «Η Πολιτεία είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για τον καθορισμό του ύψους της επιχορήγησης στα σχολεία και ότι αυτή ήταν μεγαλύτερη το 2023 από το 2024» .

A γειά σου! Γιατί δεν λες ότι η Κυβέρνηση που στηρίζεις και το Υπουργείο Παιδείας είναι «αποκλειστικά υπεύθυνοι» που τα λεφτά για τα σχολεία περικόπηκαν κατά 40% το 2024 σε σχέση με το 2023 και παίζεις με τις λέξεις μιλώντας περί… Πολιτείας ;

 Ούτε λέξη ο δήμαρχος για το βουλευτή Παναγή Καππάτο που δεν κούνησε το δακτυλάκι του να σταματήσει τις περικοπές των επιχορηγήσεων στα σχολεία. Μάλλον δεν θα τον είχε ενημερώσει το βουλευτή για να μη τονε ταράξει από το νιρβάνα του.  Περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη φωτο με τον Υπουργό Παιδείας και τα «ευχαριστήρια» του βουλευτή.

Ετσι όπως τα κατάγραψες πιστεύω ότι στο δελτίο τύπου του γραφείου τύπου του δημάρχου, ο τίτλος ήπρεπε να είναι :   «Εργαζόμαστε προκειμένου τα σχολεία μας να έχουν ελλείψεις» !

Ακριβώς! Πάντως το θέμα ΣΧΟΛΕΙΑ δεν έκλεισε, αντίθετα τώρα άνοιξε και θα περάσουμε καλά!

Να μας φτιάνει και η θιά η Αγκιλίνα τηγανίτες να τα συζητάμε..

Εις υγεία!

Ρίξε μέλι! Μη το τσιγκουνεύεσαι!

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Εγγραφείτε και αποκτήστε πρόσβαση στο αποκλειστικό μας περιεχόμενο!

Για την Κεφαλονιά που ονειρευόμαστε!
Λ. Βεργωτή 50, Αργοστόλι
Τηλ. Κέντρο: 26712 00130, Studio: 2671023000
Fax: 26712 00131

© 2016-2023 kefaloniapress.gr. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος. Μέλος του Μητρώου Online Media. Αρ. Μητρώου 13639