Πριν αρχίσω να απαριθμώ τα φυτά που θα δημιουργήσουν το τέλειο κλίμα στον προσωπικό σου χώρο, θέλω να κάνω ένα disclaimer: όλα τα φυτά που θα βρεις στην παρακάτω λίστα δεν χρειάζονται πολλά, πολλά για να επιβιώσουν. Τα απολύτως απαραίτητα. Για αυτό και όλοι μπορούν να τα έχουν στο σπίτι τους, αφού η συντήρησή τους είναι πανεύκολη.

Γενικώς, αν ψάχνεις έναν τρόπο να φέρεις τύχη και ευημερία στον χώρο σου – και ποιος δεν το θέλει αυτό; – αυτά τα φυτά μπορούν να σου προσφέρουν αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Έρευνες έχουν αποδείξει πως τα φυτά μας φτιάχνουν την διάθεση, βελτιώνουν τον ύπνο μας, μας κάνουν να νιώθουμε πιο χαρούμενοι, πιο γεμάτοι, πιο ήρεμοι και λιγότερο απομονωμένοι. Φέρνουν στο μυαλό υπέροχες στιγμές ευτυχίας, αφού πάντα κρύβουν πίσω τους ένα ιδιαίτερο μήνυμα – ένα «σε αγαπάω πολύ», ένα «είσαι σημαντική για εμένα», ένα «συγχαρητήρια για όσα έχεις καταφέρει».

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, πες μου έναν λόγο για να μην προσθέσεις τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω φυτά σε κάποιο από τα δωμάτια του σπιτιού; Δεν υπάρχει ούτε ένας. Από τις υπέρκομψες ορχιδέες έως το all time classic μπαμπού, αυτά τα φυτά θα δημιουργήσουν μια ζωντανή ασπίδα κατά της αρνητικότητας και θα χαρίσουν θετική ενέργεια στο σπίτι σου, την οποία θα απολαμβάνεις για χρόνια.

Snake Plant

 

Πιλέα

Τα γυαλιστερά, στρογγυλά φύλλα της πιλέας υποτίθεται ότι φέρνουν πλούτο και τύχη.

Ορχιδέα

Μπαμπού

Είναι εξαιρετικά εύκολο στη φροντίδα, καθιστώντας ιδανική επιλογή για όλους. Το μπαμπού της τύχης αναπτύσσεται καλύτερα σε μέτριο φως, αλλά τα καταφέρνει και στα σκοτεινά. Αν μεγαλώνει σε δοχείο με νερό, άλλαζε το νερό εβδομαδιαία. Αν είναι φυτεμένο σε χώμα, φρόντισε να το κρατάς νωπό καθημερινά.

Χρυσάνθεμα

Το χρυσάνθεμο είναι σύμβολο μακροζωίας και καλοτυχίας. Ένα ιδανικό φυτό τόσο για εξωτερικούς χώρους – όπως είναι το μπαλκόνι σου ή η αυλή σου – όσο και για εσωτερικούς, για να γεμίσει υπέροχα τα βάζα σε κάθε δωμάτιο.

Δεντρολίβανο

Όποιος έχει μια γλάστρα δεντρολίβανο στη κουζίνα ή στο μπαλκόνι του, ξέρει πως το συγκεκριμένο φυτό μπορεί να σε χαλαρώσει στο δευτερόλεπτο, χάρη στην μεθυστική μυρωδιά του.  Ηρεμεί το κορμί και την ίδια στιγμή ενεργοποιεί το μυαλό. Αγαπάει πολύ τον ήλιο και καθώς είναι μεσογειακό φυτό, προτιμά να βρίσκεται σε πιο ξηρά περιβάλλοντα.

Λεβάντα

Τα άνθη της λεβάντας εξασφαλίζουν την απόλυτη ηρεμία. Έρευνες έχουν δείξει πως χάρη στις ισχυρές φυτοχημικές τους ουσίες μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση τόσο των ανθρώπων όσο και των κατοικιδίων. Δώσ’ της ήλιο και βεβαιώσου ότι το χώμα της είναι καλά στραγγισμένο. Πότισέ την μόνο όταν είναι εξαιρετικά αφυδατωμένη.

Παιώνια

Η υπέροχη παιώνια είναι σύμβολο πλούτου και κύρους. Αυτό το εντυπωσιακό, πολυετές φυτό μπορεί να ζήσει για δεκαετίες, αν τοποθετηθεί σε μέρος με τις κατάλληλες συνθήκες. Τοποθέτησέ το σε ένα σημείο που να λούζεται άμεσα από φως του ηλίου για έξι ή και περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα και πότιζέ το σε εβδομαδιαία βάση.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!