ΝΤ ΑΔΕΔΥ: ΟΛΟΙ στην Πανυγειονομική Απεργία

28
Protest of Hellenic Federation of Hospital Doctors' Associations (OENGE) at the Ministry of Health, Athens, Greece on March 19, 2020. / Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στο Υπουργείο Υγείας, Αθήνα, 19 Μαρτίου 2020.

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΟΛΟΙ στην Πανυγειονομική Απεργία

Υπόθεση ΟΛΩΝ ο αγώνας για ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ υγεία

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ συμμετέχοντας στην Πανυγειονομική Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ, καλεί όλους τους συναδέλφους και όλο το λαό των νησιών μας, την Πέμπτη 17-10-2024 στο προαύλιο του Νοσοκομείου Αργοστολίου στις 10:30 π.μ.
Θέτουμε στο επίκεντρο του αγώνα μας, την επίθεση της κυβέρνησης στην δημόσια υγεία με την ένταση της εμπορευματοποίησης, με το ξεπούλημα υπηρεσιών υγείας σε ιδιώτες και σε επιχειρηματικά συμφέροντα, μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε Α.Ε., με την μιζέρια και την αθλιότητα που έχουν διαμορφώσει η διαχρονική υποστελέχωση και η κρατική υποχρηματοδότηση.

Οι επισφαλείς συνθήκες, στις οποίες καλούνται να λειτουργήσουν οι αποψιλωμένες σε προσωπικό και πόρους δημόσιες μονάδες Υγείας σ’ όλη τη χώρα, αποκαλύπτουν το «ναρκοπέδιο» που έχει διαμορφωθεί για την υγεία και τη ζωή του λαού.

Ήδη, εδώ και πολύ καιρό, όλες οι δομές υγείας του νομού μας βρίσκονται σε δεινή θέση. Ιδιαίτερα το Γ.Ν. Νοσοκομείο Αργοστολίου λειτουργεί μόνο με το 40% του προβλεπόμενου οργανισμού του. Λόγω της εντατικοποίησης, της υποστελέχωσης, των χαμηλών μισθών κ.α. ως απότοκα της συστηματικής υποχρηματοδότησης, ο ένας γιατρός μετά τον άλλο, είτε παραιτείται, είτε μετατίθενται, είτε δεν ανανεώνει την σύμβαση του, είτε συνταξιοδοτείται, χωρίς ποτέ να καλύπτονται οι κενές θέσεις τους (ψυχίατρος, την παιδοψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, χειρουργός κ.α.). Το νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό επίσης, εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας με εντατικούς ρυθμούς. Πυκνώνουν τα περιστατικά που ιδιώτες τροφοδοτούνται με ζεστό χρήμα από εξετάσεις που δίνονται για διάγνωση στα ιδιωτικά εργαστήρια, περιορίζοντας έτσι τις υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν, στο φόντο της γενίκευσης των απογευματινών χειρουργείων και από ιδιώτες γιατρούς με τους ασθενείς να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Στο πεδίο της Ψυχικής Υγείας, η ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης προβλέπει το κλείσιμο των δύο από τα τρία εναπομείναντα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία (ΨΝΑ και ΨΝΘ) της χώρας, καταργεί όλους τους εγκεκριμένους φορείς θεραπείας και απεξάρτησης. Τα “στεγνά” προγράμματα απεξάρτησης, χάνουν την αυτοτέλειά τους και εντάσσονται σε έναν οργανισμό που στόχος θα είναι η μείωση της βλάβης και η ενίσχυση ενός λειτουργικού χρήστη. Κλείνουν το ΚΕΘΕΑ, το 18 ΑΝΩ, τον ΙΑΝΟ, τον ΔΙΑΠΛΟΥ, προγράμματα με δεκαετίες εμπειρίας και προσφοράς, ενώ τα Κέντρα Πρόληψης κινδυνεύουν να αφανιστούν μετά το 2027.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει και νέα νομοσχέδια με «κόφτες» και αυξήσεις σε φαρμακευτικά σκευάσματα ενώ προβλέπονται νέες ελαφρύνσεις στους φαρμακοβιομήχανους.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για:
• Σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας,.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Χρηματοδότηση της Υγείας
• Αυξήσεις μισθών – ωρομισθίων
• Μονιμοποίηση συμβασιούχων
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Καμιά επιχειρηματική δράση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 15/10/2024

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!