Πράγα: Κόβει τις βραδινές οργανωμένες ξεναγήσεις σε παμπ – Ελπίζει σε «καλλιεργημένους τουρίστες»

17
Δεν θέλουμε αυτούς που “έρχονται μόνο για να μεθύσουν”,.Στη Πράγα βέβαια, που επιλέγουν πολλοί Βρετεανοί, η μπίρα είναι πιο φτηνή από το νερό σε πολλά μαγαζιά.
Στη απαγόρευση των νυχτερινών ξεναγήσεων σε παμπ της Πράγας που διοργανώνουν ταξιδιωτικά γραφεία, προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Ο λόγος; Επιθυμούν η παραμυθένια πρωτεύουσα της Δημοκρατία της Τσεχίας να προσελκύει τουρίστες ενός διαφορετικού προφίλ, κάτι που μεταφράζεται σε πιο ”καλλιεργημένους” και προφανώς λιγότερο σε κυνηγούς των βραδινών διασκεδάσεων.
Η Πράγα, επί μακρόν αποτελεί έναν δημοφιλής προορισμός για όσους αναζητούν θορυβώδη πάρτι και πάμπ με πολλούς μάλιστα από αυτούς να είναι Βρετανοί , όπως αναφέρει ο Guardian.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Πράγας, Zdenek Hribανακοίνωσε λοιπόν ότι οι οργανωμένες νυχτερινές περιηγήσεις σε παμπ απαγορεύονται. ″Δεν θα είναι δυνατό να γίνονται ξεναγήσεις μεταξύ 22.00 και 6.00″.
Ο Jiri Pospisil, άλλος αντιδήμαρχος, είπε ότι ο δήμος ”αναζητά έναν πιο καλλιεργημένο, πιο πλούσιο τουρίστα… όχι κάποιον που έρχεται για λίγο μόνο για να μεθύσει”.
Οι ξένοι λάτρεις της μπίρας εδώ και χρόνια βοηθούν την Τσεχία να διατηρήσει τη θέση της ως η πιο ”διψασμένη” χώρα στον κόσμο. το 2023, καταναλώθηκαν 128 λίτρα μπίρας ανά άτομο στην Τσεχία. Η δε μπίρα εξακολουθεί να είναι φθηνότερη από το νερό σε ορισμένα εστιατόρια και σε πολλές παμπ στο ιστορικό κέντρο της Πράγας που προσφέρει την περίφημη τοπική lager για λιγότερο από 3 ευρώ τα 473ml.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!