Α/Π ΣΩΤ. ΚΟΥΡΗΣ: Πρόσκληση στη συναυλία της Κερκυραϊκής Φιλαρμονικής “Καποδίστριας”, στον ΚΕΦΑΛΟ

65

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Αργοστόλι, 16.10.2024
Αρ. Δελτίου: 74

Με αφορμή τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που αφορούν, τους εορτασμούς για τον Αγ.Γεράσιμο πολιούχο της Νήσου μας , η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, στα πλαίσια της τόνωσης των δεσμών της με τα λοιπά Επτάνησα και της ανάδειξης του θεσμού των φιλαρμονικών, έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στο νησί μας την Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Καποδίστριας», από τους σημαντικότερους μουσικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς της Κέρκυρας.

Η εν λόγω Φιλαρμονική ιδρύθηκε το 1980 και είναι ένα από τα κύρια και μεγαλύτερα πολιτιστικά σωματεία της Kέρκυρας. Tο βασικό σώμα της Φιλαρμονικής (Mπάντα) αποτελείται από 150 μουσικούς ενώ λειτουργούν και τα εξής μουσικά τμήματα: μπαντίνα, ορχήστρα ελαφράς και ποικίλης μουσικής, μπάντα επίδειξης και 16μελές σύνολο χάλκινων πνευστών (brass ensemble). Δίνει το λιγότερο 6-7 συναυλίες το χρόνο με έργα κλασικής μουσικής, αποσπάσματα από όπερες και οπερέτες, την χειμερινή περίοδο. Συμμετέχει σε θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ έχει πάρει μέρος με επιτυχία σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

Η Φιλαρμονική Καποδίστριας, θα συμμετέχει στην λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου μας το πρωί, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, ενώ το απόγευμα ώρα 19.30 στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος θα πραγματοποιήσει συναυλία υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, ανάλογη της Ιονίου Πολιτισμικής μουσικής παράδοσης.

Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι πολίτες των νησιών μας αλλά και οι επισκέπτες μας να παρακολουθήσουν την συναυλία στο πνεύμα της συναδέλφωσης και ανάτασης του Επτανησιακού Πολιτισμού. Επίσης καλούνται οι πολιτιστικοί φορείς του τόπου μας που έχουν συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και επιθυμούν να συνεργαστούν, σε δράσεις αμοιβαιότητας και σύμπνοιας ως προς την διατήρηση και εξέλιξης του πολιτισμού στο νησί μας, να παραστούν στην συναυλία.

Η παρουσία όλων μας θα είναι δείγμα της κοινής Πολιτιστικής Παράδοσης της ενθύμισης των κοινών ιστορικών δεσμών μας, αλλά και της ζέστης Κεφαλλονίτικης φιλοξενίας μας.
Σας περιμένουμε όλους.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!