της Εύας Οικονομάκη

Έχοντας μόλις ανακοινώσει την απόφασή της για την εκτέλεση πτήσεων μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η βελγική αεροπορική εταιρεία Brussels Airlines εξετάζει την προσθήκη τριών ακόμη ελληνικών προορισμών στο διεθνές δίκτυό της.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι επικεφαλής της αεροπορικής στοχεύουν σε πρώτο πλάνο στην επανένταξη της Θεσσαλονίκης στο πτητικό έργο της Brussels, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν προορισμό τον οποίο εξυπηρετούσαν πριν από την πανδημία.

Στην ίδια λογική, οι επιτελείς της βελγικής αεροπορικής εταιρείας εξετάζουν σε δεύτερο χρόνο την προσθήκη δύο ακόμη προορισμών στο δίκτυο της Brussels. Πρόκειται για τους δύο premium νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Η βελγική αγορά σε αριθμούς

Σε μία από τις 20 κορυφαίες αγορές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναδεικνύεται η βελγική.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η συγκεκριμένη αγορά κατέλαβε το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου τη 15η θέση σε ό,τι αφορά την απευθείας διεθνή κίνηση (Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες), με 376 χιλιάδες επιβάτες, αριθμός ενισχυμένος κατά 3% έναντι του 2023 και κατά 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, πριν από την πανδημία.

Αντίστοιχα, σε επίπεδο ξένων ταξιδιωτών, το Βέλγιο το 9μηνο κατέλαβε τη 13η θέση μεταξύ των 20 κύριων αγορών του «Ελευθέριος Βενιζέλος», με 145 χιλιάδες διεθνείς αφίξεις το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου, αριθμός αυξημένος κατά 13% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2019.

Η απευθείας κίνηση μεταξύ Αθήνας – Βελγίου καταγράφει σταθερή άνοδο την τελευταία 10ετία και έχει ήδη ξεπεράσει από το 2022 τα προ πανδημίας επίπεδα και τους 396 χιλιάδες επιβάτες, καταγράφοντας το 2023 υψηλές επιδόσεις στους 475 χιλιάδες επιβάτες. Στόχος για το 2024 είναι η επίτευξη ενός νέου ρεκόρ, με μισό εκατομμύριο επιβάτες, με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης να εκτιμάται ότι θα καταγραφούν την περίοδο εκτός της υψηλής ζήτησης, δηλαδή την περίοδο Φεβρουαρίου – Απριλίου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!