Την κατάργηση της “δουλείας εξόδου”, που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται και δίνει δικαίωμα οικοδόμησης σε ένα “τυφλό οικόπεδο”, ανακοίνωσε χθες σε συνέδριο για τον Τουρισμό που διοργάνωσε η Καθημερινή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η ρύθμιση θα έρθει σύντομα στη Βουλή, ως μέτρο περιορισμού της εκτός σχεδίου δόμησης. Σημειώνεται ότι η δυνατότητα αυτή, με ιδιωτικό συμφωνητικό, επέτρεπε σε τυφλό οικόπεδο να αποκτήσει πρόσβαση σε δρόμο μέσω άλλου οικοπέδου και αφορούσε ακίνητα που δεν κατατμήθηκαν μετά το 1985.

“Η δουλεία όπως την γνωρίζουμε θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν” είπε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη στον διευθυντή της εφημερίδας Αλέξη Παπαχελά. Προσθέτοντας ότι ο εξορθολογισμός της δόμησης θα επέλθει με την εκπόνηση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων. “Με γνώμονα τις αποφάσεις του ΣτΕ θα τεθούν σταδιακοί περιορισμοί στη εκτός σχεδίου δόμηση” είπε ο πρωθυπουργός , χαρακτηρίζοντας τη ρύθμιση μεταβατική.

Και μετά έδωσε μια γεύση το πώς θα λειτουργούν τα νέα πολεοδομικά σχέδια: “Προτιμώ σε ένα νησί του Αιγίου να σπρώξω τους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν ένα εξοχικό σε κάποιον οικισμό, παρά να χτίζει ο καθένας σε ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων όπου θέλει, όπως θέλει”.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ https://ecopress.gr/

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!