ΠΑΝ. ΚΑΠΠΑΤΟΣ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους

26

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους
Προτεραιότητα η ενίσχυση των δομών Υγείας των νησιών μας

Σήμερα το μεσημέρι συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Υγείας αρμόδιο για την λειτουργία των νοσοκομείων κ. Μάριο Θεμιστοκλέους στο Υπουργείο Υγείας.

Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε λεπτομερώς όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις δομές υγείας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με πρώτιστο τον προγραμματισμό προκήρυξης των θέσεων για την λειτουργίας της Μ.Ε.Θ του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς «Άγιος Γεράσιμος», όπως αυτές κατανεμήθηκαν στην πρόσφατη απόφαση του κ. Υφυπουργού.

Επιπλέον, τον ενημέρωσα για την πορεία εξέλιξης των εργασιών ριζικής κτιριακής και μηχανολογικής ανακαίνισης του Νοσοκομείου Αργοστολίου, που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα, προϋπολογισμού 6.122.580,28 (πλέον Φ.Π.Α).

Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε και για την καίριας σημασίας έναρξη λειτουργίας του Ψηφιακού Μαστογράφου του Νοσοκομείου Αργοστολίου, που αποκτήθηκε μέσω της δωρεάς της κας. Λιοσάτου προς το νοσοκομείο μας, και θα ξεκινήσει την επόμενη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, δίνοντας την δυνατότητα στις συμπολίτισσες μας να διενεργήσουν τον πλήρη προληπτικό έλεγχο (μαστογραφία και κλινική εξέταση) στον τόπο τους απολύτως δωρεάν μέσω του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά».

Υπενθυμίζω, ότι αντίστοιχες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιούνται και για τις συμπολίτισσές μας που κατοικούν στην περιοχή της Παλικής, στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, από τον Νοέμβριο του 2023.

Αναφερθήκαμε ακόμη, στην έγκριση της προκήρυξης τεσσάρων θέσεων ιατρών στα νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου που ανοίγει στις 24 Οκτωβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου, με την διαβεβαίωση του Υφυπουργού ότι σε περίπτωση που οποιαδήποτε θέση καταστεί κενή, θα επαναπροκηρυχθεί άμεσα.

Κατόπιν αυτού, συζητήσαμε για τις απαραίτητες αλλαγές του Οργανισμού του Νοσοκομείου Αργοστολίου που θα συμβάλλουν στην βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με την πρόταση του Νοσοκομείου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτό το διάστημα υπηρετούν 8 ειδικευόμενοι γιατροί (3 ειδικευόμενοι παθολόγοι, 1 ειδικευόμενος ορθοπεδικός και 4 ειδικευόμενοι παιδίατροι), προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο Αργοστολίου.

Ο κ. Υφυπουργός έχει πλήρη εικόνα και γνώση της κατάστασης όλων των δομών υγείας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Έπειτα από την σημερινή γόνιμη και εποικοδομητική συνάντησή μας, με διαβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί από κοντά τα νοσοκομεία της Κεφαλονιάς το επόμενο διάστημα.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!