Η σημερινή κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου (vid & φωτο)

274

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αργοστολίου συμμετείχαν σήμερα, 17 Οκτωβρίου, στην Πανελλαδική κινητοποίηση για την Υγεία, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Η κινητοποίηση οργανώθηκε ως απάντηση στις συνεχιζόμενες ελλείψεις προσωπικού και τις αδυναμίες στο σύστημα υγείας που επηρεάζουν τη λειτουργία των νοσοκομείων πανελλαδικά.

Σήμερα η Κινητοποίηση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου -10.30 πμ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και φορείς της τοπικής κοινωνίας, όπως το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Συνταξιούχων “Σπάρτακος”, καθώς και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η παρουσία τους υπογράμμισε την ευρεία στήριξη στην κινητοποίηση, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα στο σύστημα υγείας αφορούν ολόκληρη την κοινωνία.

Τα αιτήματα του Σωματείου και τις διεκδικήσεις τέθηκαν στην ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Κώστα Τσιμάρα.

Παρόν ήταν και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Μαρτίνης, ο οποίος παρακολούθησε τη συγκέντρωση. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Κώστας Τσιμάρας, τον κάλεσε στο τέλος να τοποθετηθεί σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, με βασικό θέμα τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. Ο κ. Τσιμάρας επεσήμανε τις σοβαρές συνέπειες αυτών των ελλείψεων, ειδικά στους κρίσιμους τομείς παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ένα ζήτημα που αναδείχθηκε ήταν η λειτουργία του νέου ψηφιακού μαστογράφου, ο οποίος αποτελεί δωρεά της κ. Ρουμπίνης Λιοσάτου. Αν και η λειτουργία του θεωρείται σημαντικό βήμα για την πρόληψη, υπήρξαν καταγγελίες από το Σωματείο ότι οι γνωματεύσεις θα γίνονται από ιδιώτες, με το κόστος να βαρύνει τους ασφαλισμένους.

Απαντώντας, ο κ. Μαρτίνης τόνισε ότι ο μαστογράφος θα λειτουργήσει άμεσα, με στόχο τη σωτηρία ζωών. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι γνωματεύσεις θα γίνονται με συνεργασία ιδιωτικών εργαστηρίων, χωρίς όμως να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Τη συγκέντρωση παρακολούθησε εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ παρών ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κουρούκλης, υπογραμμίζοντας το πολιτικό ενδιαφέρον για την κατάσταση στο νοσοκομείο.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες των συνδικαλιστών, καθώς και τον διάλογο που ακολούθησε με τον κ. Μαρτίνη .

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!