Η Βάσω Παπανδρέου, η «σιδηρά κυρία» του ΠΑΣΟΚ, διακρίθηκε για την αποτελεσματικότητά της σε όποιο πόστο κι αν ανέλαβε, έχοντας διατελέσει Υπουργός σε σημαντικά Υπουργεία.

H Bάσω Παπανδρέου είχε ένα μοναδικό χάρισμα: Σωστή αξιολόγηση και επιλογή συνεργατών. Οι καλύτεροι των καλύτερων πλαισίωναν πάντα τα Υπουργικά της γραφεία , στη δε τη θητεία της στην Κομισιόν (1989-1993)  υπήρξε μάλιστα η πρώτη γυναίκα Επίτροπος, το “καμπινέ” της Βάσως ήταν κάτι σαν το “αριστείο τεχνοκρατίας” της Ευρωπαϊκής Διοίκησης.

Μια από τις καθοριστικές στιγμές της πολιτικής της σταδιοδρομίας ήταν η θητεία της ως Υπουργός Ανάπτυξης  κατά την οποία, στις 8 Φεβρουαρίου του 1999, υπέγραψε την απόφαση για τη χωροθέτηση της μαρίνας Αργοστολίου και μπήκε ΦΕΚ 18/2/1999 . Η υπογρ φή αυτή αποτέλεσε ένα τεράστιο βήμα για την εποχή, καθώς η μαρίνα αφορούσε μια θαλάσσια ζώνη έκτασης 26.040 τ.μ. και μια χερσαία ζώνη 50.680 τ.μ., εκ των οποίων τα 3.300 τ.μ. προορίζονταν για δομημένη επιφάνεια με κατ’ ελάχιστον απαιτούμενες χρήσεις.

Το έργο δημοπρατήθηκε στα τέλη του ίδιου έτους, το 1999, και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2002. Ωστόσο, η μαρίνα παραμένει ακόμα ανεκμετάλλευτη, «θαλασσοδερνόμενη» απέναντι από το Αργοστόλι, περιμένοντας την αξιοποίησή της.

Για την ιστορία, την ίδια περίοδο που η Βασω Παπανδρέου ήταν Υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης ήταν ο Αλέξανδρος Καλαφάτης, ενώ δήμαρχος Αργοστολίου ήταν ο Μάκης Φόρτες.

Η Βάσω Παπανδρέου φέρεται να επισκέφτηκε την Κεφαλονιά τουλάχιστον δύο φορές στο πλαίσιο των υπηρεσιακών της καθηκόντων, αν και δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε φωτογραφικό υλικό από αυτές τις επισκέψεις.

Φωτογραφίες απο την κατασκευή της μαρίνας Αργοστολίου (1999-2001)

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!