ΑΝΑΣΑ: Απογοήτευση στην Ζάκυνθο στον απόηχο της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου.

32

Απογοήτευση στην Ζάκυνθο στον απόηχο της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου.
Γενικόλογες υποσχέσεις σ’ ένα ασαφές και απροσδιόριστο μέλλον.

19/10/2024

«Άνθρακες ο θησαυρός» είναι ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει στην πολυδιαφημισμένη επίσκεψη του πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου με υπουργούς, υφυπουργούς γενικούς γραμματείς και μάνατζερ στο νησί της Ζακύνθου.

Η κυβερνητική παρουσία εξελίχθηκε σε φοβική και κλειστή κομματική σύσκεψη αφού με βάση δημοσιευμένες καταγγελίες αποκλείστηκαν από την συζήτηση των φορέων ο πρώην δήμαρχος κ. Αρετάκης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο κ. Τσουρουνάκης.

Η όξυνση των προβλημάτων στο νησί που το περασμένο καλοκαίρι έλαβαν εκρηκτικό χαρακτήρα, η ογκούμενη δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία και η αγωνιστική δράση πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και η ΑΝΑΣΑ, οδήγησε την κυβέρνηση στην αποστολή του κλιμακίου προκειμένου να υποσχεθεί λύσεις.

Δυστυχώς τα κέρδη για την Ζάκυνθο είναι πενιχρά και οι μόνοι που πανηγυρίζουν ευχαριστημένοι είναι ο βουλευτής και ο δήμαρχος.

Σταχυολογούμε από την θεματολογία που δόθηκε στην δημοσιότητα:

Ύδρευση: ΘΑ μελετήσει η ΕΥΔΑΠ, λες και το πρόβλημα παρουσιάστηκε χθες και μπορεί να περιμένει.
Νοσοκομείο: ΟΛΑ ΚΑΛΑ κατά τον κ. Θεμιστοκλέους.
Ναυάγιο: αναλαμβάνει ο δήμος όπως ειπώθηκε. Γιατί δεν το έπραξε αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2019 που το ζητούσε η ΑΝΑΣΑ; Ποιος έκλεισε και απαξίωσε το τοπόσημο; Ποιος δημιούργησε τις επιτροπές καρικατούρα;
Βιολογικός: Αναβαθμίζεται μετά από 25 χρόνια, τάδε έφη κ. Σπανάκης . Μα τα 15 από αυτά η ΝΔ κυβερνούσε. Η αναβάθμιση όμως δεν προβλέπει δυστυχώς επέκταση.
Λιμάνι: ΘΑ γίνει η εκβάθυνση, εξήγγειλε ο κ. Παπαθανάσης. Και η υλοποίηση του master plan παραπέμπεται προφανώς στις καλένδες.

Είναι απολύτως προφανές ότι η επίσκεψη του κλιμακίου είχε μόνο σκοπό να καθησυχάσει τις σοβαρές ανησυχίες των Ζακυνθινών για όσα βιώνουν και να επιβραδύνει την ταχεία φθορά της εικόνας της ΝΔ.

Σημειώνεται η άμεση εμπλοκή των μάνατζερ (ΤΑΙΠΕΔ, ΕΥΔΑΠ) για μελέτες και έργα σε Ναυάγιο, Λιμάνι, Ύδρευση. Η ανάπτυξη της Ζακύνθου στα χέρια των golden boys!

Η ΑΝΑΣΑ τις προηγούμενες μέρες κατέθεσε σε συνέντευξη τύπου τις προτάσεις της για τα ζέοντα προβλήματα στο νησί.

Η προσπάθεια της ΑΝΑΣΑ θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και συνεργαζόμενη με τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις στα κινήματα, την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!