Με συμμετοχή πλήθους κόσμου η μεταφορά του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου

507

Το απόγευμα τελέστηκε η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου από τη μικρή εκκλησία στη μεγάλη, όπου αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία. Η ακολουθία αυτή, η οποία αποτελεί κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός για την Κεφαλονιά, συγκέντρωσε πλήθος πιστών, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κατανύξεως και πνευματικής αγαλλίασης.

Όπως και κάθε χρόνο, η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, με πολλούς προσκυνητές να καταφθάνουν από διάφορες γωνιές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Ανάμεσά τους, άνθρωποι όλων των ηλικιών, πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν μόνο για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου και να ζητήσουν την ευλογία του. Η διεθνής παρουσία των πιστών αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τη μεγάλη σημασία του Αγίου Γερασίμου, ο οποίος αποτελεί σύμβολο πίστης και ελπίδας όχι μόνο για τους Κεφαλονίτες αλλά και για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Η περιφορά του ιερού σκηνώματος πραγματοποιήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια με τη συμμετοχή πολλών ιερέων ενώ αύριο αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση για τη Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί προς τιμήν του Αγίου προστάτη της Κεφαλονιάς.

Αφροδίτη Κ.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!