ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ: Αποτίμηση εκδήλωσης βραβεύσων Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμου και Ευχαριστίες

67

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ & ΕΠΑΙΝΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2023-24 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ – ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ & ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η Εκδήλωση αυτή ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, αλλά ματαιώθηκε την παραμονή εξαιτίας της απαίτησης αφενός για καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων για τα πέντε (05) τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου που θα απέδιδαν μαθητές των σχολείων μας και αφετέρου για τον έλεγχο του αφιερώματος στον τιμώμενο ποιητή, προκειμένου να δοθεί η σχετική έγκριση από τους διαχειριστές του έργου του.

Για τους λόγους αυτούς , η Εκδήλωση των Αποτελεσμάτων του Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του σχολικού έτους 2023-2024 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στην Αίθουσα «Αντιόχου Ευαγγελάτου» του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ». Αναγκαστικά χωρίς το μουσικό τμήμα και την ομιλία που είχε δημιουργηθεί για το αφιέρωμα. Προβλήθηκε μόνον το βίντεο – αφιέρωμα του Υπουργείου Πολιτισμού στη μνήμη του Νίκου Γκάτσου (12-5-2021).

Η αίθουσα πλημμύρισε κυριολεκτικά από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς καθώς και πλήθος κόσμου. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Μέσα από τις μαρτυρίες μαθητών που συμμετείχαν στη διαδικασία της δημιουργικής γραφής αναδείχθηκε πόσο ωφελεί η ενασχόληση με την ποίηση και πόσο βοηθά τους μαθητές να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να γνωρίσουν τις δυνατότητές τους. «Είναι το οξυγόνο της ψυχής μας», είπε εύστοχα ένας μαθητής.

Ως Δ.Σ. αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε ευχαριστίες στους συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης αυτής καθώς και σε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ : Εκδήλωση Απονομής και Επαίνων του Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

Συγκεκριμένα:

  • Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που προέβαλαν την εκδήλωση και δημοσίευσαν ρεπορτάζ για αυτή στις ιστοσελίδες τους και ιδιαιτέρως τον Αντρέα Δεμπόνο (kefalonitis.com) με τους συνεργάτες του για την πλήρη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.
  • Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο, τον Βουλευτή του Νομού κ. Καππάτο Π., τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο Θ., τον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας κ. Μελισσά Μ. , τους Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων κ. Γαλιατσάτου Α. και Φυσικών Επιστημών κ. Πολίτη Ι. , την εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ-ΚΙ Ποταμιάνου Σοφία και τους εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και σωματείων για την παρουσία τους.
  • Τους/τις συναδέλφους φιλολόγους και τους/τις Διευθυντές/-ντριες των σχολείων για τη συμβολή τους στον Διαγωνισμό.
  • Τους/τις μαθητές/τριες που ανταποκρίθηκαν και αφιέρωσαν μέρος του ελεύθερου χρόνου τους για να συνθέσουν τα έργα.
  • Την ομάδα μαθητών της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, που περιέγραψαν με βιωματικό τρόπο τις εμπειρίες τους από τη διαδικασία της δημιουργικής γραφής, μίας δράσης που πραγματοποιείται εκτός σχολικού ωραρίου με πρωτοβουλία της αγαπητής συναδέλφου και φιλολόγου του σχολείου τους κ. Νεοφύτου Σοφίας.
  • Τη Δημοτική Επιτροπή και το Δήμο Αργοστολίου για την παραχώρηση της αίθουσας καθώς και τον τεχνικό του Θεάτρου Μαυρογιάννη Γρηγόρη για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης.
  • Τέλος, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής Αξιολόγησης των έργων κ. Μήλα Ελένη, Αντωνάτου Ελένη και Λάσκαρη Νίκη για τον χρόνο που αφιέρωσαν και τον κόπο τους, λαμβάνοντας υπόψη τον ικανοποιητικό αριθμό των συμμετοχών.
  • Επίσης, τα τρία Ζαχαροπλαστεία: ΚΑΠΠΑΤΟΣ Ζαχαροπλαστική» «Εργαστήριο Βοσκοπούλα από το 1910»

«Βοσκοπούλα 100 χρόνια παράδοση» για την προσφορά των γλυκών που κεράστηκαν οι καλεσμένοι μας.

– Ρεπορτάζ και εκτενή αποσπάσματα από την Εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

  1. Σ.Φ.Κ.Ι.: Εκδήλωση Απονομής Βραβείων & Επαίνων του Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού – KEFALONITIS
  2. Με επιτυχία η Εκδήλωση Απονομής Βραβείων/Επαίνων του Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού|Kefalonia Magazine
  3. Σ.Φ.Κ.Ι: Εκδήλωση Απονομής Βραβείων/Επαίνων Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού| kefaloniapress.gr

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας

 

Δημήτρης Ζαβιτσιάνος                  Παρασκευή Κρούσσου

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!