Μουσική και Θρησκευτική Παράδοση ενώνονται: Συναυλία της Φιλαρμονικής Κέρκυρας ‘Καποδίστριας’ στον ΚΕΦΑΛΟ

172

Με αφορμή τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου, προστάτη της Κεφαλονιάς, ο Α/Π Σωτήρης Κουρής ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενισχύσει τους δεσμούς με τα υπόλοιπα Επτάνησα και να αναδείξει τον θεσμό των φιλαρμονικών, διοργανώνοντας συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας» στο Θέατρο Κέφαλος.

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε έναν γιορτασμό τόσο του θρησκευτικού χαρακτήρα του νησιού όσο και του πολιτιστικού πλούτου που εκπροσωπεί η μουσική παράδοση των Επτανήσων.

Η Φιλαρμονική «Καποδίστριας», ένα από τα πιο εμβληματικά μουσικά σωματεία της Κέρκυρας, συμμετείχε επίσης το πρωί στην λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας. Οι μουσικοί της απέδωσαν με απόλυτη ευλάβεια τα θρησκευτικά εμβατήρια, προσδίδοντας έναν ακόμη πιο πανηγυρικό τόνο στη θρησκευτική πομπή.

Η συναυλία της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ενώ την παρακολούθησαν επίσημοι εκπρόσωποι του νησιού, όπως ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Γιάννης Τρεπεκλής, ο Βουλευτής Κεφαλληνίας, κ. Π. Καππάτος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Παπαναστασάτου, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Σαμούρης, ο ειδικός σύμβουλος κ. Βίκτωραε Ρουχωτάς. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής προλόγισε την εκδήλωση, ενώ η Βάλια Σαμόλη παρουσίασε το πρόγραμμα της συναυλίας .

Η Φιλαρμονική Ένωση «Καποδίστριας», που ιδρύθηκε το 1980, αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες της πολιτιστικής ζωής της Κέρκυρας, με το σύνολο της μπάντας της να περιλαμβάνει περίπου 150 μουσικούς. Η μπάντα αυτή δεν είναι απλώς ένας μουσικός θίασος, αλλά ένας πολυδιάστατος πολιτιστικός οργανισμός, με μπαντίνα, ορχήστρα ελαφράς μουσικής, μπάντα επίδειξης και σύνολο χάλκινων πνευστών. Η συμβολή της στη διατήρηση και προώθηση της κλασικής μουσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κέρκυρας είναι εξαιρετική, καθώς η μπάντα δίνει τακτικά συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας και συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ, αποσπώντας διακρίσεις.

Η συγκεκριμένη συναυλία αποτέλεσε ένα αριστουργηματικό μείγμα κλασικών έργων και σύγχρονων κομματιών. Η εξαιρετική δεξιοτεχνία του Βασίλη Γεωργούλα στη solo trumpet και της Δανάης Καρύδη στο solo alto sax μάγεψαν το κοινό, ενώ η ερμηνεία της Έλενας Ρίστοβα στο τραγούδι “Non Je Ne Regrette Rien” αποθεώθηκε από τους θεατές.

Η εκδήλωση αυτή όχι μόνο ανέδειξε την τέχνη της μουσικής, αλλά και τους βαθιούς πολιτιστικούς δεσμούς των Επτανήσων, προωθώντας την ενότητα και τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό της Κεφαλονιάς να απολαύσει μια τέτοια καλλιτεχνική εμπειρία και να τιμήσει ταυτόχρονα τον προστάτη του νησιού, Άγιο Γεράσιμο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Ηλίας Ποταμιάνος

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!