Στις 19 Οκτωβρίου ημέρα Σάββατο παραμονή της μεγάλης γιορτής του Αγίου Γερασίμου επισκέφτηκε την Κεφαλονιά ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Για την επίσκεψή του ενημερωθήκατε ήδη από τα δελτία τύπου τόσο των Δημάρχων Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου και Ληξουρίου Γιώργου Κατσιβέλη όσο και του βουλευτή Παναγή Καππάτου. Και εμείς άλλωστε από αυτά ενημερωθήκαμε…

Σκοπός της επίσκεψης του Υφυπουργού ήταν να ενημερωθεί για την πορεία αποκατάστασης των υποδομών μετά τους σεισμούς του 2014.

Στη σύσκεψη εργασίας που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, τέθηκαν στον Υφυπουργό πολλά και διάφορα θέματα , δεν ειπώθηκε όμως λέξη από κανέναν για την κατάσταση στα σχολεία!

11 χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014 , έχουμε ακόμα σχολεία που στεγάζονται σε κοντέιρ με μαθητές και δασκάλους να στοιβάζονται σε ανθυγιεινές αίθουσες.

2ο ΠΡΟΚΑΤ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
3ο ΠΡΟΚΑΤ Γυμνάσιο Αργοστολίου
3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Αυτό το πρόβλημα δεν φαίνεται να ενοχλεί ούτε δήμαρχο, ούτε βουλευτή ούτε και να το έχει στην ατζέντα του ο κ. Υφυπουργός!

Ο δήμαρχος θεωρεί προτεραιότητα «την αποκατάσταση του δρόμου στα Ζόλα, ο οποίος είναι τμήμα δημοτικού δικτύου και έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς και τον ‘’Ιανό’’» και μάλιστα … το «τόνισε» !

Ο βουλευτής δεν θεώρησε σημαντικό να αναφέρει ότι στεγάζονται σε κοντέινερ το 3ο Νηπιαγωγείο, το 2ο και το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου ούτε ότι στα κοντέινερ του 3ου Γυμνασίου στεγάζεται και το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο.

Ξέχασαν βουλευτής και δήμαρχος τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις 23/9/2014 που ως Υπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς, δήλωνε από την Κεφαλονιά που είχε επισκεφθεί: «Τελειώνουν οι μελέτες για τα σχολεία και ελπίζω, σε λίγες ημέρες, στα τέλη Σεπτεμβρίου και κάποιες άλλες 15 Οκτωβρίου, έτσι ώστε να αρχίσουν εργασίες και στα σχολεία, τα οποία έχουν μεγάλες ζημιές, για να μπορέσουν μετά τα παιδιά να μπουν στις αίθουσες σε ασφαλή σχολεία»

Από εκείνες τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του αρμόδιου τότε Υπουργού πέρασαν … 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρόνια και τα παιδιά του 3ου νηπιαγωγείου, του 2ου και του 3ου γυμνασίου Αργοστολίου, όχι μόνο  «δεν μπήκαν στις αίθουσες σε ασφαλή σχολεία», αλλά έρχεται στο Αργοστόλι ο σημερινός αρμόδιος Κυβερνητικός εκπρόσωπος για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς, και δεν λέει λέξη για τα σχολεία, προφανώς δεν είναι στην ατζέντα του, αλλά και κανείς από τους αρμόδιους δεν του είπε λέξη στην περίφημη σύσκεψη εργασίας στο δημαρχείο Αργοστολίου.

Αντί λοιπόν να πάρουν τον Υφυπουργό από το χέρι Δήμαρχος και Βουλευτής και να τονε πάνε στα σχολεία, τον πήγαν βόλτα στην παραλία να δει το κτίριο της Αστυνομίας όπου ο δήμαρχος Αργοστολίου για άλλη μια φορά «συλλαμβάνεται» να μη ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει αφού «έθεσε στο κ. Τριαντόπουλο, εκτενώς το ζήτημα του γκρεμίσματος/αποκατάστασης του πρώην κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην παραλία του Αργοστολίου» .

Δήμαρχε σε ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί ότι το κτίριο της Αστυνομίας είναι κατεδαφιστέο!  Το κτίριο αυτό ΔΕΝ μπορεί να κατεδαφιστεί! 14 χρόνια το λέμε , εσύ εκεί! Ονειρεύεσαι ΣΔΙΤ φαίνεται!

Η ντροπή όμως έχει και συνέχεια. Εκεί που κοιτάγανε το μη κατεδαφιστέο κτίριο της Αστυνομίας στέκονταν δίπλα στις σεισμόπληκτες παράγκες του ΕΟΤ και του Τελωνείου.Και του έθεσαν «το ζήτημα της απομάκρυνσης των Προκάτ κατασκευών του Τελωνείου και του ΕΟΤ». Προς ποία κατεύθυνση να πάνε δήμαρχε; Μέσα στο λιμάνι δεν ήταν; Να φτιαχτούν τα κτίριά τους πρέπει. 11 χρόνια έχουμε το παραγκομάνι στο λιμάνι να γελάει ο κάθε τουρίστας με την παράγκα του ΕΟΤ.

Γραφείο ΕΟΤ σε αντισεισμικό προκάτ 11 χρόνια μετά τους σεισμούς του 2024

Η ΕΛΜΕ ΚΙ 14 χρόνια τώρα έχει σημαία στις κινητοποιήσεις της τα σχολεία σε κοντέινερ. Με την γνωστοποίηση μάλιστα της επίσκεψης του Υφυπουργού κ. Τριαντόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση θέτοντας για άλλη μια φορά το πρόβλημα. Ούτε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΚΙ πήραν υπόψη τους στη σύσκεψη εργασίας ή μήπως όχι; ‘Η μήπως για αυτό το λόγο δεν είπαν λέξη για τα σχολεία;

ΕΛΜΕ ΚΙ: Aνοιχτή επιστολή στον Υφ. Χρήστο Τριαντόπουλο για τη σημερινή επίσκεψή του στην Κεφαλονιά

Οι εμφανίσεις υπουργών και η …εξαφάνιση της ενημέρωσης!

Σε όλες τις προηγούμενες θητείες δημάρχων  (και του Θεόφιλου) και αντιπεριφερειαρχών καλούνταν πάντα τα τοπικά ΜΜΕ σε παρόμοιες συσκέψεις και σχεδόν μετά από κάθε επίσκεψη ο Κυβερνητικός αξιωματούχος έδινε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Αυτό, από ένα σημείο και μετά σταμάτησε. Τα τοπικά ΜΜΕ δεν ενημερώνονται για τις  επισκέψεις υπουργών, για τις συσκέψεις , ούτε οργανώνονται συνεντεύξεις τύπου.

Επίσης είχε καθιερωθεί μετά την επίσκεψη του κάθε Υπουργού να εκδίδεται δελτίο τύπου από το Γραφείο του . Σταμάτησε και αυτό!

Τώρα πλέον η ενημέρωση για τις συσκέψεις εργασίας και επισκέψεις Κυβερνητικών γίνονται από το γραφείο τύπου του δήμαρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου και από το Γραφείο του βουλευτή.

Εάν αυτό δεν είναι «ελεγχόμενη ενημέρωση» , πες τε μας τι είναι.

Γιατί «κλειδαμπαρώνετε» τους Υπουργούς στα γραφεία σας χωρίς να καλείτε τα τοπικά ΜΜΕ; Γιατί δεν οργανώνετε πλέον συνεντεύξεις τύπου;

Φοβάστε ότι μπορεί να μάθει ο Υπουργός πράγματα που «δεν πρέπει»; Φοβάστε μην γίνουν ερωτήσεις που «δεν θα σας αρέσουν»; Θέλετε τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης κατ’ αποκλειστικότητα για να τους ενημερώνετε όπως εσείς θέλετε και για όσα εσείς θέλετε;

Και εσείς κ. Υπουργοί γιατί δεν ζητάτε την παρουσία των τοπικών ΜΜΕ; Είμαστε παρακατιανοί εμείς της επαρχίας ; Πολύ «μικροί» για τα κυβικά σας; Σας κάνουμε όμως μια χαρά για να μας βομβαρδίζετε καθημερινά με τα δελτία τύπου των Υπουργείων σας..

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Αργά αλλά σταθερά φαίνεται να γίνεται προσπάθειά χειραγώγησης της κοινής γνώμης από συγκεκριμένα κέντρα στην Κεφαλονιά.

Αργά αλλά σταθερά τα δελτία τύπου των αρμοδίων τείνουν να καταργήσουν το ελεύθερο ρεπορτάζ και τις συνεντεύξεις τύπου.

Αργά αλλά σταθερά προωθείται η εικόνα μιας Κεφαλονιάς που μόνο χορεύει και ξεφαντώνει στα πανηγύρια και στις συναυλίες των σταρ και δεν ενδιαφέρεται για οτιδήποτε άλλο.

Αργά αλλά σταθερά φαίνεται να συγκροτείται στην Κεφαλονιά ένα καθεστώς ολιγαρχίας στην ενημέρωση της κοινής γνώμης…

Ομως !

Εάν θα συγκροτηθεί  ή όχι στην Κεφαλονιά η ολιγαρχία της ενημέρωσης, είναι στην ευθύνη σου και μόνο στην ευθύνη σου, αγαπητέ Αναγνώστη. Μόνο εσύ μπορείς να το αποτρέψεις! Εάν θέλεις…

Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!