ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10/24
με 3 ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11πμ-2μμ)

Συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΣΕΠΕ ΚΙ – 11 πμ- στο Σπίτι του Δασκάλου.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς –Ιθάκης (ΕΛΜΕ ΚΙ) μετά το κάλεσμα της ΔΟΕ για κοινή απεργιακή συμπόρευση, αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση μαζί με τη Δ.Ο.Ε. στις 23 Οκτωβρίου 2024.

Βασικές αιχμές της απεργιακής μας κινητοποίησης είναι:

1) η διεκδίκηση των όρων μόρφωσης των μαθητ(ρι)ών μας, μετά και την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, με τα χιλιάδες κενά που παραμένουν ακόμα στα σχολεία, τις ελλείψεις και την επικινδυνότητα των σχολικών υποδομών και κτηρίων, κλπ

2) οι όροι διαβίωσης και επιβίωσης των χιλιάδων συναδέλφων/ισσών μας που υποβαθμίζονται καθημερινά από την πολιτική της κυβέρνησης. Η πραγματική μείωση των μισθών λόγω της ακρίβειας, του πληθωρισμού, της φοροληστείας, των πολεμικών δαπανών κλπ, οι αυξήσεις κοροϊδία που υπόσχεται η κυβέρνηση, η μη καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, του κλεμμένου ΜΚ μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

3) να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με όχημα την αξιολόγηση, και ταυτόχρονα απαιτούμε να σταματήσουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων/ισσών για τη συνδικαλιστική τους δράση και να μονιμοποιηθούν όλοι/ες οι νεοδιόριστοι/ες που έχουν συμπληρώσει διετή υπηρεσία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ΕΛΜΕ ΚΙ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00 και στα πλαίσια της κοινής απεργιακής συμπόρευσης, συμμετέχει σε κοινή απεργιακή συγκέντρωση μαζί με το Σύλλογο των Δασκάλων Κεφαλονιάς –Ιθάκης (ΣΕΠΕ ΚΙ).
Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να κηρύξει συμπληρωματική στάση εργασίας για την ίδια ημέρα, ώστε να μετατραπεί σε 24ωρη απεργία.

Καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν στην κοινή πανεκπαιδευτική απεργιακή δράση απέναντι στην οξυμμένη επίθεση της κυβέρνηση και του ΥΠΑΙΘΑ στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών μας και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία 23/10!
Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 23 Οκτώβρη
στο Σπίτι του Δασκάλου, στις 11πμ.

Αργοστόλι 22/10/2024

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!