Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής: «Απαιτείται παράταση για το κτηματολόγιο στην Κέρκυρα – Δεν είναι ευθύνη των συμπολιτών μας το ότι έγινε καθυστερημένη ανάθεση του έργου στον ανάδοχο με αποτέλεσμα την ύπαρξη πολύ μικρής προθεσμίας»

Την κοινή τους πεποίθηση ότι απαιτείται παράταση στο κτηματολόγιο όσον αφορά στην Κέρκυρα, εξέφρασαν – αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης 22 Οκτωβρίου 2024 – ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιάννης Κοντός.

Όπως τόνισαν αμφότεροι, το πολύ μικρό χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο οι πολίτες της Κέρκυρας καλούνται να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για το κτηματολόγιο, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα νομικής φύσεως στο μέλλον, ενώ το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι ολοκληρωμένο και ποιοτικό, κάτι που ούτως ή άλλως διαφαίνεται από το εξαιρετικά μικρό ποσοστό συμμετοχής στη διαδικασία, που για την Κέρκυρα δεν ξεπερνά το 20%.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αγγίζουμε αυτό το θέμα, το οποίο σίγουρα μας κρατάει όλους σε αγωνία», τόνισε ο Περιφερειάρχης, για να προσθέσει:

«Υπάρχουν προβλήματα σε όλα τα Ιόνια Νησιά και οι συμπολίτες μας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες έχουν τη δική τους αγωνία, ωστόσο η Κέρκυρα μπορούμε να πούμε ότι είναι η πιο αδικημένη, καθώς η ευθύνη για την καθυστερημένη ανάθεση στον ανάδοχο του έργου της κτηματογράφησης δεν μπορεί να βαραίνει τους συμπολίτες μας. Γι’ αυτό κι εμείς αντιδρούμε, είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για μία αυθαίρετη διεκδίκηση όταν αναφερόμαστε σε παράταση, αλλά αντιθέτως είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να τη δώσει. Άλλωστε με το ποσοστό της ολοκλήρωσης να είναι περίπου στο 20% δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έφτιαξε κτηματολόγιο στην Κέρκυρα, αλλά αντιθέτως θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα νομικής φύσεως».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τρεπεκλής: «Προσωπικά ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα στείλω άμεσα επιστολή στον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωσταντίνο Κυρανάκη και θα εξετάσουμε σε ποιες άλλες πρωτοβουλίες μπορούμε να προβούμε μέχρι να γίνει κοινωνός του προβλήματος και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας, καθώς μια επιπόλαιη διαχείριση δεν μπορεί να βαίνει εις βάρος των κατοίκων της Κέρκυρας και των ιδιοκτησιών τους. Όλοι μαζί σε πνεύμα συνεργασίας, μαζί και οι Βουλευτές μας, οι οποίοι κι αυτοί έχουν εκφράσει τις αγωνίες τους για το θέμα, θα αναδείξουμε το πρόβλημα κι ελπίζω η κυβέρνηση να κατανοήσει ότι στην Κέρκυρα δεν μπορεί να υποστηριχθεί ούτε γραφειοκρατικά, ούτε επιστημονικά, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η δημιουργία του κτηματολογίου και σύντομα να έχουμε μία θετική απάντηση στο αίτημά μας για παράταση».

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας προκειμένου να πιέσει για παράταση της προθεσμίας, ούτως ώστε – όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Κ. – το έργο να είναι ολοκληρωμένο και όχι με τις σοβαρές ελλείψεις που όπως διαφαίνεται θα υπάρξουν αν ολοκληρωθεί η διαδικασία στο τέλος Νοεμβρίου σύμφωνα με την προθεσμία που έχει οριστεί από το Υπουργείο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!